Γεννηματά: Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τους φόρους και τον κόφτη

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ FM.

Μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο, τους έμμεσους φόρους και τον κόφτη ανέφερε  χαρακτηριστικά πως: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τους φόρους ή τον κόφτη, διότι είναι οριζόντιος και διαρκής και έτσι όπως γίνεται – τουλάχιστον με τις πληροφορίες που έχουμε και αν έρθει μέχρι την Κυριακή – έχει προτεραιότητα το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

«Άρα, για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Συντάξεις, μισθούς, προνοιακά επιδόματα… Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να εκτοξεύσει αυτή τη στιγμή την οικονομία και να φέρει ανάπτυξη ο κ. Τσίπρας. Δεν ξέρει, δεν μπορεί και έχει αποδειχθεί ότι εκτός από ψεύτες είναι και ανίκανοι», σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως: «Στα κόκκινα δάνεια, τα προβλήματα είναι ότι δίνονται και πράσινα δάνεια, που εξυπηρετούνται σήμερα. Αύριο, όμως, επειδή η κρίση δεν τελείωσε, μπορεί να έχουν προβλήματα και με ποιους θα έχουν να κάνουν απέναντί τους (οι δανειολήπτες); Με ποιο τρόπο θα γίνεται διακανονισμός; Δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία. Προσωρινά μόνο, έως το τέλος του 2017 και με όριο αντικειμενικής αξίας τα 140.000 ευρώ».

Και καταλήγοντας πρόσθεσε πως: «Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε σήμερα, δεν είναι δυνατόν να το ψηφίσουμε, διότι φαίνεται ότι δίνονται αρμοδιότητες μέσω του εποπτικού συμβουλίου στην τρόικα να ασκεί βέτο».

 

Πηγή: BHMA FM

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Τα ψέματα της κυβέρνησης αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα

ΝΔ: Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα στη μοναξιά της αποτυχίας του

Επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση: Πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ