Φωτίου: Ο Πολάκης αποκατέστησε την αξιοπρέπεια του με μια κρητική έκφραση

Τις απειλές του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων, σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά fm”.

«Η έκφραση που είπε ο κ. Πολάκης είναι καθαρά κρητική έκφραση, όταν την λένε οι Κρητικοί μεταξύ τους δεν εννοούν ότι θα σκοτώσουν τον άλλο», δήλωσε η κυρία Φωτίου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη της στον υφυπουργό Υγείας.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πρόσθεσε:  Το ύφος και το ήθος της εξουσίας της Αριστεράς για όλους εμάς είναι ότι είμαστε άνθρωποι που είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους διότι αυτή τη φράση ποτέ δεν θα τολμούσε να την πει δημοσιογράφος σε υπουργό της Δεξιάς.  Την ίδια στιγμή θα είχε όχι μόνο σταματήσει κάθε συνέντευξη, όχι μόνο θα ζητιόταν από τον δημοσιογράφο δέκα φορές μετάνοιες  αλλά θα είχε γίνει μεγάλο πατατράκ».

«Το δικό μας ήθος και ύφος είναι ότι είμαστε κανονικοί άνθρωποι οι οποίοι μπορούμε να μιλάμε στον κόσμο με μια άλλη γλώσσα. Δεν μου αρέσουν οι ακραίες εκφράσεις, προσπαθώ να τις αποφεύγω αλλά ξέρετε ότι εμείς έχουμε δώσει έναν άλλο αέρα με την έννοια ότι είμαστε προσιτοί άνθρωποι. Αν θέλαμε πραγματικά να έχουμε ένα αυταρχικό ύφος και εξουσιαστικό λόγο  έπρεπε εκείνη την ώρα να έχει διαλυθεί το σύμπαν που εκστομίστηκε αυτή η φράση. Δεν έγινε γιατί είμαστε ταπεινόφρονες και γιατί ανεχόμαστε αυτό το πράγμα. Την άλλη μέρα λέγεται αυτό που λέγεται και λέγεται καθαρά με την αίσθηση του Κρητικού», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός.  

«Εδώ δεν πρόκειται ούτε για απειλή ούτε για τίποτα, πρόκειται για μια συγκεκριμένη κρητική έκφραση που τη λένε οι Κρητικοί και αισθάνονται με αυτό ότι αποκαθιστούν την αξιοπρέπειά τους. Έτσι πιστεύω ότι έκανε ο Πολάκης, αποκατέστησε την αξιοπρέπειά του με μια κρητική έκφραση», κατέληξε η κυρία Φωτίου.   

 

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Η ελληνική πλευρά δεν δέχεται επιπλέον μέτρα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ