Φίλης προς Κωνσταντοπούλου: Να μας απαντήσετε γιατί δεν συνεδρίασε χθες η βουλή – BINΤΕΟ

“Θα μπορούσαμε και χθες να συνεδριάσουμε το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί από προχθές. Και σήμερα να είχαμε δεύτερη μέρα να συνεδριάσουμε. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε και νομίζω ότι γι αυτό χρειάζεται να δώσετε περισσότερο μια απάντηση εσείς ως πρόεδρος της βουλής”, είπε ο Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Τα θέματα που συζητούμε σήμερα και είναι τα τελευταία προαπαιτούμενα προκειμένου η χώρα να επιλύσει τα πιεστικά προβλήματα χρηματοδότησης και να αποφύγει την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας. Θα παρακαλούσα μεγαλύτερη δημοκρατική προσήνεια και κατανόηση των δύσκολων περιστάσεων. Ζητώ όλοι μας να αρθούμε πάνω από εύκολες μικροκομματικές ροπές και να έχουμε συνείδηση μιας εθνικής ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους του τίμιου μόχθου” είπε ο κ. Φίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι προϋπόθεση για να επανέλθει μια στοιχειώδης κανονικότητα στην  κανονική ζωή είναι να προχωρήσουμε τη σύμβαση –επαχθή σε πολλά ζητήματα – που έχει συνομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση. “Αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο και όχι η ευκολία μιας γενικού τύπου μικροκομματικής αντιπαράθεσης μεταξύ μας” σημείωσε ενώ απευθυνόμενος στην πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε:

“Και εμείς θα θέλαμε ως ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει μια πιο απλόχωρη διαδικασία συζήτησης. Έχετε υπόψη σας το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής που προσδιορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει με ευκολία τη δέσμευση αυτή. Βεβαίως θα μπορούσαμε και χθες να συνεδριάσουμε το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί από προχθές. Και σήμερα να είχαμε δεύτερη μέρα να συνεδριάσουμε. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε και νομίζω ότι γι αυτό χρειάζεται να δώσετε περισσότερο μια απάντηση εσείς ως πρόεδρος της βουλής”.

Aναφέρθηκε επίσης στην επιστολή της κ. Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας:

“Λαμβάνω σοβαρά υπόψη και την απάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας στην επιστολή που αποστείλατε ο οποίος απορρίπτει τη διαδικασία την οποία υποβάλατε”. 

“Για όλους αυτούς τους λόγους και για λόγους εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού λαού πρέπει να τελειώσει σήμερα στην ολομέλεια της βουλής η διαδικασία” κατέληξε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ