Φίλης για Ροδόπη: Έχουμε εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας – «Έχουν πιει το αμίλητο νερό» απάντησε ο Χατζηδάκης

Για το θέμα της Ροδόπης διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «το θέμα πρέπει να κλείσει με μια συγγνώμη πολιτική της ΝΔ, της κυρίας Μπακογιάννη που πήγε πάνω και είπε αυτά τα απαράδεκτα και ανατριχιαστικά «ψηφίστε μας για να σας βοηθήσουμε», του κ. Μητσοτάκη ο οποίος έχει κάνει με ΚΥΠατζίδικες μεθόδους δυστυχώς αυτά που έχει κάνει και βεβαίως του κ. Σκέρτσου που μίλησε για εθνική εξαίρεση».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση: Η μειονότητα είναι μουσουλμανική με τρεις συνιστώσες: η μια είναι τουρκογενής, η άλλη είναι πομακική και η άλλη είναι οι Ρομά. Οι πολίτες της Θράκης έχουν δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού ως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Οι βουλευτές μας δεν εκπροσωπούν ούτε ένα μέρος της μειονότητας, ούτε τη μειονότητα, ούτε μόνο την Ροδόπη. Με βάση το Σύνταγμα εκπροσωπούν όλο το Έθνος».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο κ. Αχμέτ Ιλχάν το 2006 δήλωσε ότι είναι τουρκική μειονότητα. Όταν ήταν υποψήφιος με την κ. Μπακογιάνη έλαβε στη Ροδόπη το κόμμα της 18% την ώρα που σε όλη την Ελλάδα λάμβανε γύρω στο 2,5%. Επίσης, ο κ. Μπουράν του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πέρσι είχε δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα. Δεν είναι πρώτη φορά που ακούγονται τέτοια».

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους δύο βουλευτές: «Οι άνθρωποι δεν μίλησαν για τουρκική μειονότητα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας όχι μόνο εμείς αλλά και ο λαός της Θράκης. Είναι χρόνια μέλη του κόμματός μας, τους ξέρουμε. Εμείς πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης που θέλει ο κ. Μητσοτάκης δεν υπογράφουμε. Αυτά τα ζήταγε ο Μιχαλολιάκος».

Τέλος, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τα κάνει αυτά για να μαζέψει τις ακροδεξιές ψήφους σε ολόκληρη την Ελλάδα και θέλει επίσης να αποπροσανατολίσει την πολιτική συζήτηση η οποία θα έπρεπε να είναι για την υγεία, την παιδεία, τα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «το θέμα θα μπορούσε να είχε τελειώσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί επί του θέματος σαφώς. Αν υποθέσουμε ότι δεν μιλούσε η ΝΔ καθόλου θα είχαμε δύο βουλευτές στη Βουλή που θα μιλούσαν για τουρκική μειονότητα και όχι για μουσουλμανική μειονότητα όπως αναφέρει η συνθήκη της Λωζάννης και θα είχαμε και τον ψευδομουφτή που έστελνε μηνύματα ότι ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «ο κ. Αϋφαντής μίλησε για το 2014 και είπε ότι υποψήφια της μειονότητας αποκλείστηκε έπειτα από παρέμβαση του τουρκικού προξενείου. Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ