Φεύγει ή μένει ο Δατσέρης;

Φεύγει ή μένει ο Δατσέρης;

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Για άλλη θέση-στον πολιτικό σχεδιασμό ή στη θέση του άτυπου συμβούλου-προορίζεται ο Γιάννης Δατσέρης, καθώς σήμερα αναμένεται να γίνει και τυπικά αποδεκτή η παραίτηση που υπέβαλε από Συντονιστής της Γραμματείας Επικοινωνίας.

Ο Γ. Δατσέρης θεωρείται το πλέον έμπιστο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου και ίσως εκείνος με τον οποίο συζητάει περισσότερο πολιτικά εδώ και πολλά χρόνια. Μαζί με τον Πάρι Κουκουλόπουλο και (λιγότερο) τον Στέλιο Αγγελούδη, αποτελεί την «ισχυρή τριανδρία» της Ιπποκράτους, η οποία, μάλιστα, έχει έρθει και σε σύγκρουση με άλλα στελέχη που στηρίζουν τον Πρόεδρο του κόμματος.

Ποιος, για παράδειγμα, δεν έχει προσέξει τον παραγκωνισμό του φέρελπι πρώην Γραμματέα της Νεολαίας Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος «φωτογραφιζόταν» ως ο νέος Γραμματέας και-ξαφνικά-περιθωροποιήθηκε επειδή είχε μια διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία του κόμματος; Ή και αυτόν ακόμα τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που «διεσώθη» κυρίως μέσω της βουλευτικής του δράσης;

Ο Γ. Δατσέρης, πάντως, έχει απόψεις τις οποίες ναι μεν δεν κατόρθωσε να επιβάλλει στον Ευ. Βενιζέλο, αλλά τις παλεύει ως το τέλος.

• Το 2007, μετά την ήττα Βενιζέλου από τον Γιώργο Παπανδρέου, επέμενε (μαζί με τον Πάρι Κουκουλόπουλο) το «Ρεύμα» Βενιζέλου να μετατραπεί σε κόμμα. Ο Ευ. Βενιζέλος, όπως και οι Α. Λοβέρδος και Γ. Φλωρίδης, κινήθηκαν όμως σε διαφορετική γραμμή, με τον νυν Πρόεδρο του κόμματος να επιλέγει τη στρατηγική του «όλου ΠΑΣΟΚ».

• Μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Ευ. Βενιζέλο ήταν αυτός που διακίνησε έγγραφο για «κατάργηση του ονόματος και του ήλιου του ΠΑΣΟΚ ως συμβόλου»-κάτι που επίσης κάτω από αντιδράσεις απέρριψε η ηγεσία της Ιπποκράτους.

• Με πρόσφατο άρθρο του στο «Έθνος» επιτέθηκε και στους κορυφαίους, με αποτέλεσμα η Ιπποκράτους να χαρακτηρίσει τις θέσεις του προσωπικές.

• Τελευταίο παράδειγμα, ο χαρακτηρισμός του ΠΑΣΟΚ ως «φούσκα της μεταπολίτευσης» και οι σφοδρές αντιδράσεις που ο χαρακτηρισμός προκάλεσε. Ο Ευ. Βενιζέλος προσπάθησε ουσιαστικά να διασώσει τον συνεργάτη του, ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε μέσω twitter να τον…αδειάσει, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος επικοινωνίας να υποβάλλει την παραίτησή του.

Πρώην υπεύθυνος

Για Γραμματέας Επικοινωνίας -όχι σαφώς με τον αναβαθμισμένο ρόλο του Γ. Δατσέρη-, προορίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας Κώστα Σημίτη, που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές.

Άτυπη ομάδα

Όπως φάνηκε και από τις χθεσινές εξελίξεις, στην Ιπποκράτους συγκροτείται άτυπη ηγετική ομάδα που θα επεξεργάζεται τις αποφάσεις που εν συνεχεία θα λαμβάνει-έως ότου συγκροτηθούν νομιμοποιημένα όργανα- ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για τους Γιάννη Μανιάτη, Γραμματέα ΚΟ, Φίλιππο Σαχινίδη, υπεύθυνο Οικονομικών, Χρήστο Πρωτόπαπα και Γιώργο Κουτρουμάνη από την Ομάδα Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου, Φώφη Γεννηματά, εκπρόσωπο Τύπου και φυσικά τον Πάρι Κουκουλόπουλο, συντονιστή Οργανωτικού. Στην ομάδα συμμετέχουν ακόμα από το Γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι Χριστίνα Μανωλοπούλου, Διονύσης Παναγιωτάκης, Στέλλιος Αγγελούδης, καθώς και ο Κυριάκος Πιερρακάκης από μια ομάδα νεαρών στελεχών που προωθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ