Φάμελλος στον Realfm 97,8: Παρατηρητές έρχονται έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα, ζητάμε να είναι όλοι ενήμεροι – Τι είπε για τις δηλώσεις Φαραντούρη

«Περιμένουμε την έρευνα της δικαιοσύνης και της ανεξάρτητης αρχής» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι γίνεται στη ΝΔ ή δεν ξέρει; Ας μας απαντήσει. Σημασία έχει ότι εκλογικοί κατάλογοι με προσωπικά δεδομένα παρανόμως διατίθενται από στελέχη του σε στελέχη του για δικά τους προσωπικά κομματικά οφέλη, όχι για το καλό της κοινωνίας. Παρατηρητές έρχονται έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα, ζητάμε να είναι όλοι ενήμεροι. Πρέπει να ενισχύουμε την ανάγκη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» πρόσθεσε.

«Εμείς ζητάμε να εφαρμόζεται το Σύνταγμα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συγκάλυψη αποδεικνύεται με το ότι αποκλείστηκαν από την επιτροπή ακόμα και στελέχη διορισθέντα από τη ΝΔ, που είχαν προειδοποιήσει εγγράφως τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή για τους κινδύνους στο δίκτυο» επισήμανε. «Δεν ζητήθηκε να ολοκληρωθεί το ανακριτικό υλικό και μετά να έρθει. Τρίτον, υπήρξε μπάζωμα και απώλεια πειστηρίων ενώ ακόμα μέσα σε 48 ώρες ενώ εξελίσσονταν οι έρευνες» τόνισε.

«Τέταρτον πριν πάρει η αστυνομία τα ηχητικά ντοκουμέντα της συνομιλίας του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς υπήρξε παρέμβαση και αλλοίωση για να υπάρξει παραπληροφόρηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

Ερωτηθείς για όσα είπε ο κ. Φαραντούρης απάντησε «εμείς σεβόμαστε την ευρωπαϊκή εισαγγελική αρχή, που δεν σέβεται η κυβέρνηση, η οποία απέρριψε την πρόταση προκαταρκτικής για την 717 άρα απαξίωσε τον θεσμό. Αυτό ήταν μια τραγική στιγμή της ελληνικής κυβέρνησης. Για το σχόλιο του κ. Φαραντούρη για τον Άρειο Πάγο είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δεν λέμε ότι έχουμε χούντα ούτε αμφισβητούμε τον ρόλο της δικαιοσύνης. Τον σεβόμαστε και θέλουμε να ενισχυθεί, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η δικαιοσύνη κρίνεται, δεν είναι στο απυρόβλητο οι επιλογές της και οι τοποθετήσεις της. Όλοι μας κρινόμαστε».

«Ο κ. Φαραντούρης ήταν υποψήφιος τις εκλογές, θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο. Δεν θα προλέγω εγώ για το ευρωψηφοδέλτιο» ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ