Φάμελλος στον Realfm 97,8: Δίκαια και λογικά τα αιτήματα των αγροτών – Οι πόροι της ΚΑΠ δεν είναι λεφτά του κ. Μητσοτάκη

«Δίκαια και λογικά» χαρακτήρισε τα αιτήματα των αγροτών ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Τα αιτήματα των αγροτών είναι ουσιαστικά αιτήματα όλων των παραγωγών (και εννοώ και των εμπόρων και της βιομηχανίας) και των καταναλωτών γιατί όταν ζητούν μείωση του κόστους στο ρεύμα και στα καύσιμα, το αίτημα είναι καθολικό. Προφανώς και μπορεί να μειωθεί το κέρδος, δεν ζητούν κάτι άλλο από το να μειωθεί η αισχροκέρδεια, και στον ΣΥΡΙΖΑ το έχουμε βάλει από το 2020 και το 2021 και πάντα ζητούσαμε να υπάρχει ρύθμιση και έλεγχος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστήριξε ότι «δεν χρειαζόμαστε κέρδη σε λίγους ομίλους, αλλά κέρδη σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι αγρότες έχουν δίκαια και λογικά αιτήματα».

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «οι κινητοποιήσεις των αγροτών, των φοιτητών και η αγωνία που εισπράττουμε στα Περιφερειακά Συνέδρια, δημιουργούνται  από την κυβέρνηση, όχι από αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν».

«Οι πόροι της ΚΑΠ δεν είναι λεφτά του κ. Μητσοτάκη και δεν είναι κάτι καινούριο. Οι άμεσες ενισχύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1,5 δισ. ευρώ.  Δεν είναι χάρη τα λεφτά αυτά. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει δημιουργική λογιστική» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος συμπλήρωσε ότι «στην ελληνική αγορά έρχονται είτε ενδιάμεσοι είτε αλυσίδες που έχουν ολιγοπωλιακή διάρθρωση και διαμορφώνουν την αγορά με αισχροκέρδεια. Και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δύο προτάσεις: Πρώτον, νέο συνεταιριστικό μοντέλο και δεύτερον, δημοπρατήριο προϊόντων με παρατηρητήριο τιμών». Ο ίδιος είπε ότι «οι έλεγχοι δεν γίνονται όπως πρέπει. Δεν έχουμε ισχυρή Πολιτεία. Όταν ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει συνθήκες Άγριας Δύσης , τότε το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου απαξιώνονται».

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το κλείσιμο δρόμων, ο κ. Φάμελλος απάντησε ότι «ξεκινώντας από το δίκαιο των αιτημάτων το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι να εξασφαλίσουμε την επιβίωση. Όταν δεν την εξασφαλίζουμε πρέπει να δούμε τι περιθώρια διαμαρτυριών υπάρχουν για τις κοινωνικές ομάδες. Ως κόμμα υποστηρίζουμε και τις διεκδικήσεις και τους αγώνες. Προφανώς πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση, δεν πάμε στο τελευταίο όπλο στα χέρια μας, ενημερώνουμε την κοινωνία και πάμε με μια προοδευτική εξέλιξη. Δεν υπάρχει δυνατότητα να επιβιώσει κανείς στην περιφέρεια σήμερα. Το πρόβλημα είναι στην αιτία όχι στην έκφραση της αγωνίας. Εμείς θα είμαστε στις κινητοποιήσεις».

Για την κοινή εκδήλωση Τεμπονέρα – Χριστοδουλάκη- Αχτσιόγλου

«Δεν γνωρίζω αν θα γίνει αυτή η εκδήλωση και ποιος τη διοργανώνει. Δεν αντιστοιχεί στον πολιτικό προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όχι δεν θα πάω» τόνισε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ικανός και να γίνει ένα κόμμα που να δημιουργεί εμπιστοσύνη, που θα κάνει πολιτική αλλαγή και θα έχει απεύθυνση στην κοινωνία».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «ο κ. Τεμπονέρας μαζί με εμένα και άλλους συντρόφους φτιάξαμε τις θέσεις του συνεδρίου που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο μοχλός της κοινωνίας για να έχουμε προοδευτική πολιτική στη χώρα. Αν πει κάτι άλλο οποιοσδήποτε σύντροφος είμαι εδώ να το σχολιάσω».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ