Ευρωεκλογές: Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με την Νέα Δημοκρατία και οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Την ίδια στιγμή ποικίλα σχόλια προκάλεσε και ο διάλογος, που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για την βάπτιση του και την «προφητεία» που την συνόδευσε.

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, που κρατείται στις αλβανικές φυλακές, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Δεν είναι για εργαλειοποίηση και για εκμετάλλευση και επίσης το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι καν ζήτημα της Ν.Δ. ή ζήτημα της Ελλάδας με την Αλβανία. Είναι ευρωπαϊκό ζήτημα», είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «να θυμίσω σε αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι εργαλειοποιούμε τον οποιονδήποτε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε ανύποπτο χρόνο και πριν από ένα χρονικό διάστημα, πριν από περίπου ένα χρόνο, εκεί. Να δουν την υποδοχή την οποία είχε ως πρωθυπουργός της χώρας».

Ο Πολάκης, ο Άδωνις και το «χταπόδι»

Μία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με φωτογραφίες από αρνητικά δημοσιεύματα για τον Φρέντι Μπελέρη η οποία προφανώς από λάθος συνοδευόταν από μία μαγειρική συνταγή, έγινε αμέσως αντιληπτή από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Για να μην έχει κανείς την παραμικρί αμφιβολία για το πόσο ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΑ έχει σκοπό να φτάσει ο Μητσοτάκης μπας και διασωθεί στις εκλογές (φωτο 1-4 το παρελθόν του Μπελέρη που κατεβάζει υποψήφιο ευρωβουλευτή)», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

«Έχει βάλει 4 φωτογραφίες, πρώτο ακροδεξιός, μέλος εξτρεμιστικής κλ.π., μετά κάτι από την Χρυσή Αυγή. Έχει 4 φωτογραφίες, δεν κάνω πλάκα τώρα μιλάω σοβαρά η τρίτη φωτογραφία από ό,τι διαβάζω λέει: χταπόδι καθιστό, συνταγή της γιαγιάς, 2 κιλά χταπόδι, 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1 ποτήρι κρασί. Όπως πάει να ανεβάσει για τον Μπελέρη του ξεφεύγει και ανεβάζει μία συνταγή για τα χταπόδια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«H ΝΔ είναι το κόμμα των πατριδοκάπηλων. Η πατριδοκοπηλία τους είναι αισχίστου είδους. H επιλογή Μπελέρη έγινε μετά το “ΝΑΙ” του κ. Μητσοτάκη για την Μεγάλη Αλβανία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υπόθεση του Κοσόβου», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Επίσης επισήμανε: «Kατεδάφισε τον Ελληνισμό της Χειμάρρας κάνοντας το χατίρι στον Ράμα και χτίζει ο πρωθυπουργός την Μεγάλη Αλβανία».

«Ο Μπελέρης διαφημίζεται στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, έχει συμμετάσχει σε φασιστικές συνάξεις του ΛΑ.Ο.Σ, Με όλη αυτή την ‘προϋπηρεσία’ ο Μπελέρης μοιάζει ιδανικό ανάχωμα στη διαρροή ψήφων της ΝΔ προς τα ακροδεξιά κόμματα», υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης.

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη

Αντίθετα την χαρά του για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη.

«Άκουσα με χαρά την επιλογή του για να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή. Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια αλλά το βλέπω μέσα στο πνεύμα της δυνάμεως της ελευθερίας», είπε ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος.

«Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τον αρχιεπίσκοπο, τον μακαριώτατο. Ζητήσαμε την ευλογία του και θα μεταφέρω ένα μήνυμα στον πατέρα μου, της πίστης και της ευλογίας του», τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης.

Αντιδράσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή ένας διάλογος που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο για την βάπτιση του και την «προφητεία» που την συνόδευσε προκάλεσε ειρωνικά σχόλια.

«Όταν έριξε το λάδι στην κολυμβήθρα σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Και λέει τότε ο άγιος Ιάκωβος στην μητέρα και στον πατέρα μου: κύριε Θόδωρε, κυρία Λία ο γιος σας ή ιερωμένος θα γίνει ή σπουδαίος», ανέφερε κατά την συζήτηση ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Για ιερωμένος το αποκλείσαμε. Το σπουδαίος, όμως, δεν αποκλείεται. Είστε ήδη σπουδαίος», απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Μας ενημέρωσε ότι στην βάπτιση του έγινε θαύμα. Σχηματίστηκε σταυρός και αυτό ήταν σημάδι λίγο ως πολύ ότι ήταν απεσταλμένος του θεού. Και από την μια μεριά έχουμε επιστολές του Ιησού από την άλλη το θαύμα της κολυμβήθρας. Έλεος πια», σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Βαφτίστηκε από τον άγιο… Τσαλίκη και σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι, μας είπε με στυλ πορφυρογέννητου ο κ. Κασσελάκης και ότι θα γίνει ή παπάς ή πολύ σπουδαίος μάλιστα. Ευτυχώς γλύτωσε ο κλήρος και η Εκκλησία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ