Εύα Καϊλή: Πρωτοχρονιά στη φυλακή – «Είναι απάνθρωπο» λέει ο Δημητρακόπουλος – Ο λόγος που δεν μπορεί να δει την κόρη της

Πρωτοχρονιά στις βελγικές φυλακές θα περάσει η Εύα Καϊλή αφού βρίσκεται προφυλακισμένη μετά τις κατηγορίες που την εμπλέκουν στο Qatar Gate.

Qatar Gate: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα στοιχεία» – Τι δηλώνει ο πρώην νομικός εκπρόσωπος της Εύας Καϊλή

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνει λόγο για «απάνθρωπη συμπεριφορά» καθώς η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραμένει απομονωμένη στις φυλακές του Χάρεν χωρίς να μπορεί να δει την 22 μηνών κόρη της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο Βρυξελλών, Νίκο Κορογιαννάκη, ο λόγος που πιθανότατα η ίδια δεν μπορεί να δει τη μικρή της κόρη οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα, ελλείψεις προσωπικού και δυσλειτουργίες των φυλακών.

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Η τράπεζα του Παναμά επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχέση με τα πρόσωπα που ανακρίνονται

Η μοναχική Πρωτοχρονιά της ανεξάρτητης και προφυλακισμένης πλέον ευρωβουλευτή, θα διακοπεί για λίγο μόνο αφού αναμένεται να δεχθεί την επίσκεψη του πατέρα της, ο οποίος από τη σύλληψή της και μετά παραμένει στο Βέλγιο και βρίσκεται στο πλευρό της.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι κρίσιμες ημερομηνίες για την Εύα Καϊλή πλησιάζουν, καθώς μεταξύ 16-19 Ιανουαρίου θα υπάρξει απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις κατηγορίες κατάχρησης κονδυλίων, ενώ μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου νέο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την προσωρινή κράτησή της.

Εύα Καϊλή: Έρευνα για πιθανές καταθέσεις στον Παναμά – Το αίτημα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και στην Ελλάδα για το Qatargate, με τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη να ζητάει στοιχεία από τους ομολόγους του στον Παναμά μετά τα δημοσιεύματα ότι η Εύα Καϊλή και οι συγγενείς της διατηρούν λογαριασμούς άνω των 20 εκατ. ευρώ στη χώρα με εμβάσματα που προήλθαν από το Κατάρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ