Qatar Gate: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα στοιχεία» – Τι δηλώνει ο πρώην νομικός εκπρόσωπος της Εύας Καϊλή

“Την έρευνα στον Παναμά τη ζητήσαμε εμείς για να αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι ψευδείς” λέει το περιβάλλον της Εύας Καϊλή, σχετικά με το Qatar Gate, μετά το επείγον έγγραφο από την Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, σχετικά με τη μεταφορά 20 εκατομμύριων ευρώ, σε λογαριασμούς της ίδιας και του συντρόφου της, σύμφωνα με αποκαλύψεις του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Qatar Gate: Οι σχέσεις Παντσέρι και Τζιόρτζι με το Μαρόκο – Έρχεται το Morocco Gate

Στο ίδιο δελτίο, ο πρώην συνήγορος της κυρίας Καιλή, Σπύρος Παππάς, αποκαλύπτει ότι δεν αποκλείεται η έρευνα να καταλήξει στην εμπλοκή και άλλων ευρωβουλευτών.

Την ώρα που η Εύα Καϊλή και η δικηγορική της ομάδα έχουν στραμμένο βλέμμα στις 22 Ιανουαρίου του 2023, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να επανεξεταστεί το αν παραμείνει στις βελγικές φυλακές, ο πρώην γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκείνος που αποχώρησε από την νομική εκπροσώπηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Σπύρος Παππάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η έρευνα του Βέλγου εισαγγελέα να καταλήξει στην εμπλοκή και νέων ευρωβουλευτών ή υπαλλήλων της Ευρωβουλής.

Der Spiegel για Qatar Gate: «Υπάλληλοι» του Μαρόκου ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι

“Όπως εξηγεί στον ΑΝΤ1 ο Έλληνας νομικός, δεν αποκλείεται στη φάση αυτή της έρευνας να προκύψουν νέα στοιχεία διεύρυνσης των εμπλεκομένων. Δηλαδή, δεν αποκλείει την εμπλοκή και άλλων ευρωβουλευτών, υπαλλήλων του ευρωκοινοβουλίου, ή μελών αντιπροσωπειών τρίτων χωρών. Με το γερμανικό περιοδικό ΣΠΙΓΚΕΛ να κάνει λόγο σε δημοσίευμά του για την ενδεχόμενη εμπλοκή ελληνικής εταιρίας σε υπόθεση λομπινγκ υπέρ του Μαρόκου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο δικηγόρος Σπύρος Παππάς: “Δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα στοιχεία διεύρυνσης των εμπλεκομένων ή και το αντίθετο. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα στοιχεία, αυτά με την σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν και σε νέα συμπεράσματα”.

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Η τράπεζα του Παναμά επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχέση με τα πρόσωπα που ανακρίνονται

Ο Δημητρακόπουλος

Εντωμεταξύ ο συνήγορος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή. Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».  Μάλιστα, με δελτίο τύπου αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού αναπαρήγαγε ανακοίνωση της παναμέζικης τράπεζας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Συμφωνά με τα όσα υποστηρίζει η τράπεζα, δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην υπόθεση, μεταξύ αυτών και η Εύα Καϊλή.

«Η τράπεζά μας δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων. Ως εκ τούτου, μπορούμε αναμφίβολα να βεβαιώσουμε ότι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι ψευδείς».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ήδη έχουν ζητήσει έρευνα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κατάθεση 20εκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή σε τράπεζα του Παναμά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω δημοσίευμα, πριν φτάσει να διακινηθεί σε ελληνικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, φέρεται να είχε διακινηθεί αρχικώς σε Ισπανία και Ιταλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ