Εύα Καϊλή: Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δικαστικό μέτωπο και στην Ελλάδα ανοίγει για την Εύα Καϊλή. Η Οικονομική Εισαγγελία ξεκίνησε ποινική προκαταρκτική έρευνα για την ευρωβουλευτή, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με την προϋπόθεση να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Qatar Gate: Πώς ο Τζιόρτζι προσπάθησε να προστατέψει την Καϊλή – «Εγώ τα έκανα όλα, για χρήματα που δεν χρειαζόμουν»

Της Άννας Κανδύλη 

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας Χρίστος Μπαρδάκης με επείγουσα παραγγελία του ανέθεσε σε δύο επίκουρους εισαγγελείς του να ερευνήσουν για την διακρίβωση τέλεσης από την Εύα Καϊλή των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4
του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Qatar Gate: «Τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο, τα έφερε ο σύντροφος της Καϊλή» – Οι νέες δηλώσεις του δικηγόρου της

Ο κ. Μπαρδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής από τις βελγικές αρχές, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την κ. Καϊλή. Θα ζητηθεί επίσης πιστοποιητικό για τη δικονομική πορείας της έρευνας.

Οι εισαγγελείς θα περιμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της ποινικής έρευνας στην Ελλάδα είναι να μην έχει ασκηθεί δίωξη στο Βέλγιο για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

Εύα Καϊλή: Τι είπε ο δικηγόρος της για την μη παρουσία της στην ακροαματική διαδικασία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ