Ερώτηση Κουίκ για τις φυλακές Δομοκού

Ερώτηση Κουίκ στον Αθανασίου για τις φυλακές Δομοκού

Αντίθετος στην ιδέα για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό στη Φθιώτιδα, είναι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς, Κουίκ, χαρακτηρίζοντας αυτή τη σκέψη κάκιστη και παράλογη, σε ερώτηση που έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ, πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία είναι αρνητικά, που διευκολύνουν ακόμα και τις αποδράσεις και τον μη εύκολο εντοπισμό των δραπετών, όπως το κακό οδικό δίκτυο, η ελλιπής σήμανση, οι άσχημες κλιματολογικές συνθήκες. Και όλα αυτά, πέρα από την νομοτελειακή ελλιπή στελέχωση των Φυλακών, λόγω της μνημονιακής οικονομικής κρίσης που έχει ισοπεδώσει τα πάντα.

Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής, που μεταφέρει με Ερώτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Φθιώτιδα υπό την κοινοβουλευτική του ευθύνη. Ερώτηση την οποία, επί της ουσίας, έχει διατυπώσει η Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Φθιώτιδας Βασιλική Δημητράντζου, οποία χαρακτηρίζει τη δημιουργία αυτών των φυλακών ασύμφορη και επικίνδυνη.

«Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η περιοχή του Δομοκού για να δημιουργηθεί φυλακή Υψίστης Ασφαλείας, από ποιους εξετάσθηκαν τα δεδομένα και πώς; Πώς θα συντηρηθεί οικονομικά ένα σωφρονιστικό κατάστημα με τεράστιες απαιτήσεις και από πού θα καλυφθούν τα έξοδά του δεδομένης της κρίσης; Για ποιο λόγο να δημιουργηθεί μία τέτοια φυλακή σε περιοχή που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων; Με ποιο τρόπο θα στελεχωθεί, δεδομένης της ήδη μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδος;» ερωτά για το θέμα ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Ειδικότερα η ερώτηση του Τέρενς Κουίκ:

 

«K. Υπουργέ,

Ο Δομοκός είναι μία ορεινή περιοχή, στην οποία κατά την διάρκεια του χειμώνα κυριαρχούν έντονα καιρικά φαινόμενα, χιονίζει, καλύπτεται από ομίχλη για αρκετές ώρες και παγώνει το οδόστρωμα.

Το οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο Δομοκού είναι σε άθλια κατάσταση, οι δρόμοι είναι στενοί, ολισθηροί και με επικίνδυνες στροφές. Η σήμανση χαρακτηρίζεται ανελλιπής και το οδόστρωμα σε πολλά σημεία είναι φθαρμένο. Η εικόνα αυτή ευνοεί μία οργανωμένη ενέδρα και επιφυλάσσει κινδύνους για την ζωή των αστυνομικών υπαλλήλων.

Αυτός είναι ένας ρεαλιστικός πρόλογος που μου υπαγόρευσε η Πολιτευτής Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο σαφής η αναγκαιότητα να τύχει της άμεσης προσοχής σας η Ερώτηση που σας καταθέτω για λογαριασμό της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας ενημερώνω ότι παρόμοιες συνθήκες επικρατούν φυσικά και στην περιοχή που εδρεύουν οι φυλακές Δομοκού, όπου – όπως χαρακτηριστικά  αναφέρουν υπηρετούντες εκεί – τη χειμερινή περίοδο ο δρόμος συχνά κλείνει από το χιόνι , ενώ λόγω της ομίχλης «δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο».

Οι κακές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, λοιπόν, ευνοούν στο μέγιστο τις συνθήκες απόδρασης και συνεπώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ντόπιων αλλά και των κατοίκων του νομού Φθιώτιδος.

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν, ότι ειδικά την θερινή περίοδο αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας οι ίδιοι και οι κρατούμενοι των φυλακών που ήδη κρατούνται στο ίδρυμα.

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα Δομοκού εργάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 13 άτομα ημερησίως συνολικά, οκτώ εξ αυτών στη φρουρά και 3-5 άτομα στο εσωτερικό».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ