Έρχονται βελτιώσεις στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των πολιτικών – Τι είπε ο Οικονόμου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων άφησε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου για την πρόσφατη διαδικασία δηλώσεων Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων, προκύπτει ” ότι πολλά άτομα από το πολιτικό προσωπικό έχουν και καταθέσεις στο εξωτερικό, έχουν ακίνητα και δάνεια από όλα τα κόμματα. Από εκεί πέρα η διαδικασία του Πόθεν Έσχες είναι αυτή, είναι σαφές ότι χρειάζονται βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του Πόθεν Έσχες  για να γίνει πιο ουσιαστική”.

“Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει πιθανές βελτιώσεις προς την κατεύθυνση αυτή που θα συνέβαλαν στη δημιουργία καλύτερης εικόνας της κοινής γνώμης για τον οικονομικό βίο και τη περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών προσώπων. Αυτό όμως μπορεί να γίνει κατόπιν μιας πολύ ενδελεχούς εξέτασης του καθεστώτος που ισχύει για το Πόθεν Έσχες εν ευθετώ χρόνο”, συμπλήρωσε.

 Τι είπε για την αποστρατικοποίηση των νησιών

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέσει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών.

” Η Ελλάδα ψύχραιμα, τεκμηριωμένα, αποφασιστικά με επιχειρήματα που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, αποδομεί κάθε παράλογο, ανιστόρητο  και αβάσιμο τουρκικό ισχυρισμό. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν πηγαίνουμε με το ζωνάρι λυμένο για καβγά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αναπάντητη την οποιαδήποτε πρόκληση” απάντησε.

Και πρόσθεσε ότι ” Η χώρα πηγαίνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για να έχει μια δημιουργική συμβολή στην ατζέντα των θεμάτων της  συμμαχίας  με σαφή και καθαρή θέση υπέρ της  ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας. Ταυτόχρονα όμως  η χώρα ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά την εθνική μας κυριαρχία  και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ανυποχώρητη σε  ό,τι αφορά κάθε πρόκληση, κάθε κατασκευή που  δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα απέναντι στις  διεθνείς συνθήκες  και στο διεθνές δίκαιο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ