Eπεισόδιο Κοτζιά – Καμμένου στο υπουργικό – Σε “πυροσβεστικό” ρόλο ο Παππάς – Αποστάσεις από τον Τσακαλώτο

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο, στον απόηχο της ενδοκυβερνητικής κρίσης με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προσωπική κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι βλάπτει τη χώρα με τη στάση του, ενώ εξήγησε για άλλη μια φορά ότι την εξωτερική πολιτική της χώρας τη χαράσσει ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός.

Πάντως κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμμένει σε όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ονοματολογικό ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα σταθεί στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να αναλαμβάνει το ρόλο του “πυροσβέστη”, ενώ αποστάσεις φέρεται να πήρε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Κοτζιάς κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών περιορίστηκε στη φράση «δεν ξέρω».

Βόμβα από Κουντουρά

Την ίδια ώρα διαφάνηκαν στο υπουργικό συμβούλιο οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέφερε πως όταν έρθει η η συμφωνία στη Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ