ΕΟΔΥ: Οι λόγοι πίσω από την «παραίτηση» Ζαούτη – Η συνεργασία του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη

Ανεπαρκή παρέμβαση του ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων που προέκυψαν από την θεομηνία, χρεώθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού, ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού magazino του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη. Κατόπιν αυτού ο κ. Ζαούτης οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνεργασία του κ. Ζαούτη με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δεν ήταν καλή. Νέος πρόεδρος διορίστηκε ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος θα παραμείνει και στην θέση του στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πάντως, νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία,  επισημαίνοντας ότι χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του Οργανισμού.

Όπως τόνιζαν, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προΐστατο του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα, το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι η αναπληρώτρια υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Ο Θεοκλής Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. Χατζηχριστοδούλου συντονίζει την επιχειρησιακή δράση του Συντονιστικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, το οποίο στήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Μάλιστα ήταν εκείνος που μίλησε, κατά τη διάρκεια επίσημης ενημέρωσης, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η απουσία του κ . Ζαούτη τόσο από τη συγκεκριμένη ενημέρωση όσο και από την ενημέρωση που έγινε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε προκαλέσει αίσθηση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ