Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι δεν σκοπεύουν να διαπραγματευτούν το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας, αναφερόμενος στην Ελλάδα και στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε τα εξής: «Η πολιτική ηγεσία της φίλης και γείτονος χώρας διολισθαίνει, λόγω και έργω, καθημερινά. Η επιστροφή στη λογική και στο σεβασμό της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του αρμόδιου συντονιστή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, ο οποίος επισήμανε:

«Σε σημερινή του συνέντευξη ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, λέγοντας πως στο θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας δεν θα διαπραγματευθεί το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας και πως δεν δέχεται υποδείξεις για την τοποθέτηση στελέχους του ακραίου και με ναζιστικό παρελθόν κόμματος των Τσάμηδων στην Αντιπροεδρία της Βουλής.

Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση, που με τη στάση και την ασυνάρτητη πολιτική της υπονομεύει την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας διεθνώς, να καταστήσει απολύτως σαφές πως παρόμοιες προκλητικές δηλώσεις δεν προάγουν ούτε τη σταθερότητα και την καλή γειτονία, ούτε και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Με μία κουβέντα, δεν προάγουν τα ίδια τα συμφέροντά της και μόνον.»

 

Διαβάστε επίσης:

Η συμβουλή της Μέρκελ στον Τσίπρα για την παρέμβαση των ΗΠΑ

Υιοθετήθηκε η πρόταση Αβραμόπουλου για την νέα μεταναστευτική πολιτική – ΦΩΤΟ

Φάιμαν: Τρεις χώρες δεν θέλουν την ελάφρυνση της Ελλάδας από τους πρόσφυγες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ