Ένταση στην εξεταστική για τα Τέμπη – Η ερώτηση του Κόκκαλη στον φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη που προκάλεσε αντιδράσεις

Ένταση επικράτησε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του επιζήσαντα φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην Επιτροπή, όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης φέρεται να ρώτησε τον μάρτυρα για μια φωτογραφία που εμφανίζει μια τούρτα που του έφτιαξε η μητέρα του με ένα τρένο, καθώς όπως είπε, συμβόλιζε ότι ξαναγεννήθηκε έπειτα από αυτή τη σύγκρουση, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κύκλοι της ΝΔ κατήγγειλαν ότι ο κ. Κόκκαλης προχώρησε σε μια αδιανόητη επίθεση κατά του επιζήσαντα – ήρωα μάρτυρα Ανδρέα Αλικανιώτη – που βοήθησε στον απεγκλωβισμό οκτώ άλλων συνεπιβατών του.

Συγκεκριμένα, ο Β. Κόκκαλης φέρεται να εγκάλεσε (με τη μορφή δήθεν ερώτησης) τον φοιτητή για την τούρτα γενεθλίων που του αγόρασε η μητέρα του, επειδή αυτή είχε ένα τρένο και την επισήμανση πως ξαναγεννήθηκε την ημέρα του δυστυχήματος.

«Έναν άνθρωπο που επί δυο μήνες δέχθηκε υποστήριξη για το στρες που υπέστη και που βοήθησε συνανθρώπους του, ο κύριος Κόκκαλης από την αρχή τον ειρωνεύτηκε λέγοντας πως ‘βοήθεια είναι ακόμα και να δώσεις ένα σακάκι στον διπλανό σου’» αναφέρουν οι κύκλοι της ΝΔ.

Ο φοιτητής έδειξε αιφνιδιασμένος ενώ από το προεδρείο και βουλευτές της ΝΔ έγινε σαφές πως η ερώτηση αυτή «δεν έπρεπε να γίνει».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Κόκκαλης εγκατέλειψε την αίθουσα ενώ πρόταση υπήρξε περί διαγραφής από τα πρακτικά της ερώτησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ