Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου με «χαρακτηρισμούς»

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου με «χαρακτηρισμούς»

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου που αφορά το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Η ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Στέλιου Γκαρίπη, συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, όταν ο δικηγόρος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Λ. Κοτσαλής υπέβαλλε στο δικαστήριο ένσταση σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί – δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος – το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Ένσταση που αν γίνει  δεκτή από το δικαστήριο – αν και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψή της – τότε θα πάψει η ποινική δίωξη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η δίκη θα συνεχιστεί μόνο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

«Ή θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερος» είπε στο δικαστήριο ο έταιρος των συνηγόρων του πρώην υπουργού Ι. Παγορόπουλος κλείνοντας την αγόρευσή του.

Τότε παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα. «Να κάτσει εδώ να δικαστεί, να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Γκαρίπης.

Στο σημείο αυτό ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Γκαρίπη «πρακτοράκι» και «γελοίο». Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 18 Νοεμβρίου προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί επί της ενστάσεως που κατέθεσε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.