Ενστάσεις για τη συμφωνία από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Απορρίφθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα και με την οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Συγκεκριμένα, Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το απόγευμα αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία, για το αν τελικώς σημεία αυτής θα ενταχθούν στο κείμενο της πολιτικής απόφασης ή όχι.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας:

“Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο eurogroup.

Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση, με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα, παρά τις συμφωνίες του eurogroup, πρέπει να κινηθεί στη βάση μιας πολιτικής που θα έχει ως κύρια προτεραιότητα την υλοποίηση με σταθερότητα και συνέπεια των προεκλογικών δηλώσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμαστε να στηριχτούμε στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση τους και στη συνεχή διεύρυνση της λαϊκής στήριξης για να αποκρούσουμε κάθε μορφής εκβιασμούς απ’ τη σκοπιά ενός εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο τη μέχρι τέλους προώθηση των ριζοσπαστικών μας εξαγγελιών.

Βασικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις είναι η ανάγκη, οι αποφάσεις για την πορεία μας – και ιδιαίτερα οι πιο κρίσιμες – να λαμβάνονται μετά από συζήτηση στα συλλογικά θεσμικά όργανα του κόμματος, τα οποία πρέπει, όπως και συνολικά το κόμμα και οι οργανώσεις του, να αναβαθμιστούν και να παίξουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας μας” 

 

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Αντέδρασαν για τα βουλευτικά αυτοκίνητα όταν παίρνουν μισθό 6.000 ευρώ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά φθηνό υπηρεσιακό αυτοκίνητο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ