“Eμφύλιος” στους Ανεξάρτητους

“Eμφύλιος” στους Ανεξάρτητους

«Λαβωμένοι» κινδυνεύουν να πορευτούν προς το συνέδριό τους (27-28-29 Απριλίου) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έπειτα από τον εσωκομματικό «εμφύλιο» και το αντάρτικο που στήθηκε εναντίον του Πάνου Καμμένου από κορυφαία στελέχη του κόμματός του. Και σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν μετά τις χθεσινές εξελίξεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πορευτούν με νέα οργανωτική και κομματική δομή. 

Η ευθεία αμφισβήτηση με πρωτεργάτες του κυρίους Κώστα Μαρκόπουλο, Χρήστο Ζώη, Μιχάλη Γιαννάκη, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Γιάννη Κουράκο, εκδηλώθηκε με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την προοπτική συνεργασίας με την… «πατριωτική Αριστερά» προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός κόμματος του κέντρου που θα εκτείνεται από την κεντροδεξιά μέχρι τις δυνάμεις της Αριστεράς που ενστερνίζονται τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Ο κ. Μαρκόπουλος στην πρωϊνή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας χρέωσε στον Π. Καμμένο το διχασμό του κόμματος κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καθαιρεθεί από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας –θέση την οποία πήρε ο Π. Μελάς ενώ ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη συνεδρίαση φανερά εκνευρισμένος από τη στάση του στενού του, μέχρι χθες, συνεργάτη. 

Ο κ. Καμμένος έπειτα από σειρά τηλεφωνημάτων και πιέσεων κατάφερε το απόγευμα να συντάξει μία ανακοίνωση με την οποία εκφράζεται επί της ουσίας η στήριξη των 16 από τους 20 βουλευτές προς το πρόσωπό του με τον Τέρενς Κουίκ να απέχει εκκωφαντικά από όλη αυτήν την κρίση αποφεύγοντας να «υπογράψει» τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και να πάρει οποιαδήποτε θέση υπέρ ή κατά του Πάνου Καμμένου. 

Την ανακοίνωση δεν υπογράφουν επίσης οι κύριοι Μαρκόπουλος, Γιαννάκης, Κουράκος και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ως εξής: 

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και  οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.

Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, 

Οι επικριτές του κ. Καμμένου μιλούν για «θολή στρατηγική» του κόμματος που ξεκίνησε από το περίπου άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ με το κάλεσμα του προς τον Αλέξη Τσίπρα για ομάδικη παραίτηση των βουλευτών των δυο κομμάτων προκειμένου να μπλοκάρει η ψήφιση των μέτρων αλλά και οι αναφορές για την επιλογή της χώρας να στραφεί προς το… δολάριο προκειμένου να πιέσει εταίρους και δανειστές να αναγνωρίσουν μόνο το πραγματικό χρέος της χώρας και όχι τα αυθαίρετα τοκοχρεολύσια. 

Οι λογαριασμοί αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν στη νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη το μεσημέρι. Οι βουλευτές που δεν υπέγραψαν την ανακοίνωση θεωρούνται ήδη ξένο σώμα για το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Σενάρια και συζητήσεις για την επόμενη ημέρα έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Σενάρια που καταλήγουν μοιραία στην επαναπροσέγγιση συγκεκριμένων στελεχών με τη ΝΔ. Τίποτε όμως απ’ όλα αυτά δεν έχει, τουλάχιστον επί του παρόντος, δόση ρεαλισμού και οι όποιες κινήσεις γίνουν εντός της βουλής είτε προς τη ΝΔ είτε προς τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές θα πάρουν σάρκα και οστά αφότου ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ