Εκτός ορίων η σύγκρουση

Εκτός ορίων η σύγκρουση

Με κύριο γνώμονα την συσπείρωση των ψηφοφόρων τους Α. Σαμαράς και Α. Τσίπρας αλληλοκατηγορήθηκαν για το πιο από τα δύο κόμματα τροφοδοτεί με την στάση του τις ακρότητες της Χρυσής Αυγής. 

Και οι δύο επέλεξαν να ανεβάσουν τους τόνους μιλώντας σε κομματικά ακροατήρια θέτοντας το δίλημμα «Δεξιά ή Αριστερά». 

Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις θέσεις του προσφέρει «υπηρεσίες στους νεοναζί». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Α. Σαμαράς δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Χρυσή Αυγή. 

«Όταν θέση τους είναι πως πρέπει να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες, έτσι δεν προσφέρει υπηρεσίες στους Νεοναζί; Όταν υπερασπίζονται όλες τις δραστηριότητες κι όλα τα στέκια των κουκουλοφόρων, όταν υπερασπίζονται στα δικαστήρια τους ίδιους τους κουκουλοφόρους, αυτό δεν προσφέρει υπηρεσίες στους Νεοναζί; Όταν αμφισβητούν ή προσπαθούν να αμαυρώσουν κάθε τι που μας κάνει υπερήφανους για την Πατρίδα μας και την Ιστορία μας, ποιους εξυπηρετεί; Όταν ψηφίζουν μαζί τους στις περισσότερες περιπτώσεις στη Βουλή, όταν μας καταγγέλλουν με τον ίδιο υβριστικό τρόπο, δεν συμπίπτουν με τους Νεοναζί εκ των πραγμάτων» σημείωσε ο Α. Σαμαράς 

Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας που μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού επανέλαβε ότι η ΝΔ «φλερτάρει με την ακροδεξιά» και υποστήριξε πως στόχος του Πρωθυπουργού είναι η επιστροφή ψηφοφόρων που ψήφισαν Χρυσή Αυγή «Πολύ περισσότερο γελασμένος είναι, αν νομίζει ότι θα επιβιώσει πολιτικά πατώντας στο σάπιο σανίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ώστε να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του που στρέφονται στην ακροδεξιά. Ο ίδιος, όμως, είπε στο Ελσίνκι ότι η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από την κρίση. Σήμερα μας είπε ότι την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιός είναι στην κυβέρνηση και ποιός έχει ψηφίσει τα Μνημόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Σαμαράς στον Τσίπρα: «Θα τα πούμε στην βουλή»

Ο Πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρξει δημόσιος διάλογος για την παραδοχή του λάθους από το ΔΝΤ. «Τώρα, τελευταία, κάποιοι ανακάλυψαν το σφάλματα του αρχικού Μνημονίου! Επειδή το είπε, λέει, και η έκθεση του ΔΝΤ. Κι επειδή δεν έχουν άλλο επιχείρημα, επανέρχονται κάθε τόσο σε αυτό. Και θέλουν και συζήτηση στη Βουλή…

Θα την έχουν τη συζήτηση! Στην ώρα της. Αλλά δεν θα τους βγει σε καλό…

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Α. Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» και τον κατηγόρησε ότι έχει δηλώσει υποταγή στην Α. Μέρκελ. «Τον καλέσαμε να μην αποφύγει για μια ακόμα φορά το διάλογο και την αντιπαράθεση, όπως συνηθίζει. Και να μην κρυφτεί πάλι πίσω από τις εξυπνακίστικες ανακοινώσεις των επικοινωνιακών ειδικών της συμφοράς που τον περιβάλλουν και της ομάδας μονταζιέρας. Να μη το βάλει για άλλη μια φορά στα πόδια. Δεν του φθάνει, όμως, που είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του.

 

Είχε προηγηθεί η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να γίνει μια φανταχτερή καταστροφή! Ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο του… Θα έχει από τον ελληνικό λαό αυτοκρατορική απομόνωση!» 

Σκλήρη αντιπαράθεση υπήρξε και για το «success story», με τον Αλ. Τσίπρα να το παρομοιάζει με το «παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέττας»

«Πιο εξοργιστικό είναι ότι παρά την ομολογία, το έγκλημα συνεχίζεται. Υπό άλλες συνθήκες, το «success story» του πρωθυπουργού, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί. Ή ως ένα ιστορικό παράδειγμα απόλυτης έλλειψης επίγνωσης, όπως το παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέττας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την χώρα «Γιατί υπονόμευση της χώρας δεν είναι άραγε, να προειδοποιεί η Αντιπολίτευση τους ξένους επενδυτές, να μην επενδύσουν στην Ελλάδα γιατί «θα χάσουν τα λεφτά τους»; 

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ