Εκλογές: Τα σενάρια για τις ημερομηνίες – Και η 30ή Απριλίου «μπαίνει στο παιχνίδι»

«Φουντώνουν» τα σενάρια για τις πιο πιθανές ημερομηνίες για τις εκλογές. Μετά την πρώτη σύσκεψη του 2023 στο Μαξίμου, οι αναλύσεις των πιο κατάλληλων ημερομηνιών σε σχέση με τις Πανελλήνιες, το Πάσχα, ακόμη και με τις διακοπές… δίνουν και παίρνουν.

Εκλογές: Τα δύο βασικά σενάρια για τις διπλές κάλπες

Η τελική απόφαση θα ληφθεί, από τον Απρίλιο και μετά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες μίλησαν στους πολιτικούς συντάκτες, μετά την πρώτη κυβερνητική σύσκεψη.

Από καιρό οι γνωρίζοντες έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιό τους την Κυριακή 9 Απριλίου, την Κυριακή δηλαδή πριν από το Πάσχα. Πλέον μετά το… μήνυμα της σύσκεψης στο κυβερνητικό στρατόπεδο κυκλώνουν και την 30ή Απριλίου για τις εκλογές. 

Οικονόμου για Χειμάρα: Με κάθε ευκαιρία αναδεικνύεται η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για τις εκλογές

Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή εκλογικής ετοιμότητας και για τον Απρίλιο (το νωρίτερο αφού απορρίπτει το πρώτο τρίμηνο), όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ανεξάρτητα από τις δικές του οριστικές αποφάσεις.

Έτσι κρατά ζωηρά τα σενάρια για τις διαθέσιμες Κυριακές του ανοιξιάτικου μήνα και τα γαλάζια πονταρίσματα αυξάνονται κατακόρυφα όχι μόνο για τις 2 ή 9 Απριλίου αλλά επιπλέον για την 30ή Απριλίου, μια ημερομηνία η οποία συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς και μαζί με την 14η Μαΐου εμφανίζεται ως εναλλακτική επιλογή και στο χρονοδιάγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εκλογές στην Τουρκία.

Από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές – Τι είπε ο Μητσοτάκης στην πρώτη σύσκεψη του 2023

Πάντως, η υπόθεση του Θέμη Χειμάρα αφήνει ήδη ένα αποτύπωμα, καθώς η ΝΔ έχασε έναν βουλευτή, κρατώντας παράλληλα την έδρα. Οι μηχανές της ΝΔ δουλεύουν στο φουλ για να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια. Χθες ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Νίκου Παπαθανάση.  Ήδη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο επαφών και απομένει να δοθεί το «πράσινο φως» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ηγετική ομάδα, παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, θα συνεχίσει κανονικά το κυβερνητικό έργο, αναδεικνύοντας το νέο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 30 νομοσχέδια για τις αρχές του νέου έτους. Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν θα κατέβουν τα μολύβια, αφού στόχος είναι αφενός να ολοκληρωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός και να αναδειχθεί το έργο που έχει πραγματοποιηθεί έως τον χρόνο των εκλογών και αφετέρου να προβληθεί το νέο πρόγραμμα.

Περιοδείες

Με το νέο έτος, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, με τις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να αποτελούν τους επόμενους σταθμούς. Θα εφαρμοστεί το μοντέλο που εγκαινιάστηκε στις πρωτεύουσες των περιφερειών που έχει ήδη επισκεφθεί, δηλαδή στην Πάτρα και την Τρίπολη, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών, με τους υπουργούς να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους τοπικούς φορείς. Το μοντέλο των «μικρών ΔΕΘ» θα αφορά και στις υπόλοιπες Περιφέρειες, ενώ σε κάθε περιοδεία θα παραχωρείται και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ