Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-Θεοχαρόπουλος στον Realfm 97,8: Πρέπει να γίνει debate, να μάθουμε τις πολιτικές θέσεις

Υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο ένα debate των δύο υποψηφίων, γιατί οι διεργασίες στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αφορούν στενά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν όλη την κοινωνία, αφορούν την χώρα. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι θεωρώ ότι οι απόψεις για παράδειγμα του κ. Κασσελάκη, δεν είναι γνωστές γιατί είναι νεοεμφανιζόμενος. Υπήρχε ένα ρεύμα ανανέωσης στην κάλπη και με τους δύο υποψηφίους, αλλά θέλουμε να μάθουμε τις πολιτικές θέσεις», είπε αρχικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε στη συνέχεια την ανάγκη να γίνει συζήτηση «όχι με την έννοια της αντιπαράθεσης. Το να γίνει μία συζήτηση είναι πλούτος στη Δημοκρατία. Πάντα ήμουν θετικός σε αυτά τα debate και τώρα είμαι θετικός. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει και ότι μόνο να κερδίσουμε έχουμε απ’ αυτό» και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η Έφη Αχτσιόγλου άνοιξε τα χαρτιά της αυτή την περίοδο, δεν οφείλουμε να μάθουμε και όλες τις θέσεις σε όλα τα ζητήματα; Πώς θα αποφασίσει ο κόσμος την Κυριακή. Χρειάζεται να υπάρχει σαφές πλαίσιο».

Κληθείς να σχολιάσει την συμφωνία Νίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «πηγαίνουμε προς τον δεύτερο γύρο, είναι λογικό να τοποθετούνται, όπως τοποθετήθηκε και ο κόσμος. Οι ψηφοφόροι έχουν την δική τους οπτική πολλές φορές και οι ψηφοφόροι βεβαίως είναι κρίσιμο να ακούνε τις απόψεις πολλών στελεχών πολιτικών, που ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αλλά βεβαίως νομίζω ότι καθορίζουν την στάση τους με τα δικά τους κριτήρια. Αυτό που ζήσαμε την Κυριακή, αυτή η τεράστια συμμετοχή είναι το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο αυτής της διαδικασίας».

Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει «να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι» την δεύτερη Κυριακή για να ψηφίσουν. «Είμαι πάντα υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών, να μειώνουμε τα προσκόμματα ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν περισσότεροι να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. Το θεωρώ γιορτή της Δημοκρατίας και αυτή τη συμμετοχή πρέπει να την επιδιώκουμε. Θεωρώ ότι αυτό ακριβώς το δεδομένο κάνει ακόμα πιο ανοιχτή την αναμέτρηση της Κυριακής. Είναι όλα ανοιχτά, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μέλη που μπορούν να έρθουν, γιατί ήταν μέλη αλλά δεν ήρθαν να ψηφίσουν την προηγούμενη Κυριακή.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη ημέρα, είπε: «η νομιμοποίηση του αποτελέσματος θα οφείλεται στην μεγάλη συμμετοχή και οι 150.000 που ήρθαν και ψήφισαν αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι ενωτικά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ