Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν οι κάλπες – Πάνω από 120.000 έχουν ψηφίσει

Μεγάλη είναι η προσέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος. Τα μέλη καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, των δύο διεκδικητών της προεδρίας του κόμματος.

Έως και τις 19:15 είχαν ψηφίσει πάνω από 120.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως και αυτή την ώρα παρατηρούνται ουρές σε κάποια από τα εκλογικά κέντρα και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να δοθεί και πάλι παράταση στην ψηφοφορία, που έχει ανακοινωθεί ότι θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής (24/9).

Η προσέλευση στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη Κυριακή. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ψήφισαν έως τις 17:00 περίπου 105.000 μέλη, ενώ στον πρώτο γύρο στις 17/9 είχαν ψηφίσει 98.000 μέλη. Η διαφορά δηλαδή είναι κατά 7.000 ψηφοφόρους μεγαλύτερη. Ενδεικτικό είναι, επίσης, ότι τις προηγούμενες ώρες ψήφιζαν έως και 300 μέλη το λεπτό. Ο ρυθμός αυτός έπεσε τις μεσημεριανές ώρες, αλλά μετά το απόγευμα ανεβαίνει εκ νέου, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται να δοθεί παράταση της ψηφοφορίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο του, ενώ μετά θα επισκεφθεί την Κουμουνδούρου. Η Έφη Αχτσιόγλου χαμογελαστή έφθασε στο γραφείο της λίγο μετά τις 18:00, ενώ δήλωσε ότι η μόνη αγωνία της σήμερα είναι για τον αγώνα… του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από το πρωί πάντως παρατηρήθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα αρκετά προβλήματα, καθώς δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίηση μελών, με συνέπεια να γίνονται τηλεφωνήματα προς την Κουμουνδούρου και να γίνεται η ταυτοποίηση των μελών κεντρικά.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, ο Γιάννης Δρόσος, πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, έκανε δήλωση, αναφερόμενος στην διαδικασία και στην ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και προέβη σε μία σύσταση: κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων.

«Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε!», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ.

Μηνύματα ενότητας έστειλαν Αχτσιόγλου και Κασσελάκης

Με χαμόγελα και αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης προσήλθαν σήμερα στις κάλπες που έχουν στηθεί για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλο και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, που «πολιόρκησαν» τους δύο «μονομάχους».

Πρώτη ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου, στις 11 το πρωί στο Αιγάλεω. Χαμογελαστή και ευδιάθετη, η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε έμφαση στην μεγάλη προσέλευση των φίλων του κόμματος στις κάλπες, δήλωσε αισιόδοξη και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα. Ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή» ανέφερε αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου.

«Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ηχηρή και δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Η Έφη Αχτσιόγλου κατέστησε σαφές ότι «η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση, για μένα σίγουρα είναι, ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράζουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μια διαφορετική πολιτική στον τόπο, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα και του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κοινωνίας».

Διαμήνυσε στη συνέχεια ότι «ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλου αυτού του κόσμου, που ήδη με την συμμετοχή του δείχνει ότι θέλει μία άλλη προοπτική για τον τόπο».

Κασσελάκης: Ο κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας

Αισιόδοξος και χαμογελαστός εμφανίστηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ήταν έξω από το σπίτι του, λίγο πριν πάει να ψηφίσει για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες.

«Παροτρύνω όλο τον κόσμο να ψηφίσει, είναι η πιο όμορφη διαδικασία, μια νέα μέρα ξημερώνει» είπε, την ώρα που πήγε βόλτα το σκυλάκι του, συνοδευόμενος από τον σύντροφό του Τάιλερ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που έκοψε πρώτος το νήμα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής, ψήφισε στη Νέα Σμύρνη λίγο μετά τις 12.30.

Έφτασε στο εκλογικό κέντρο με μηχανή, ενώ την ώρα που ψήφιζε έβαλε το χέρι στην καρδιά και έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη. «Ενότητα στο κόμμα, κυβερνώσα αριστερά» είπε αμέσως μετά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ευχαριστώ τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο,  η κάλπη ήταν άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι μας εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης και είπε πως μεταβαίνει στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί την μητέρα του που έρχεται από τις  ΗΠΑ.

Κατά την παρουσία του στο εκλογικό κέντρο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φίλους του κόμματος και να βγάλει τις καθιερωμένες selfie.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ