Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου – Οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο

“Πυρετός” επαφών και έντονο παρασκήνιο επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ, ενόψει των εκλογών για την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά και την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου και τον κύκλο των επαφών του με τους υποψηφίους. Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις. Και αυτό διότι, εκτιμάται ότι είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις εκλογές για την νέα ηγεσία του κόμματος, γεγονός που αναμένεται να δώσει νέα τροπή στην κούρσα ηγεσίας του κόμματος.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να γνωστοποιεί τις αποφάσεις του την Τετάρτη, με την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη. Μετά και τις επαφές που είχε με τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος, έμπειρα στελέχη επισημαίνουν στην ΕΡΤ ότι έχουν την αίσθηση πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

ΚΙΝΑΛ

Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε η αινιγματική ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 και το μήνυμα που έστειλε για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝΑΛ. “18 Οκτώβρη 1981. Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού”, έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου. Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε πολλές ερμηνείες.

ανάρτηση Γιώργος Παπανδρέου

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου, που θέλουν να κατέβει στη μάχη των εσωκομματικών εκλογών, κάνουν συλλογή υπογραφών για την υποψηφιότητά του. Μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να αλλάξει ριζικά το σκηνικό στην κούρσα για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για τις εσωκομματικές διαδικασίες αναμένεται να τηρηθεί κανονικά. Δηλαδή, θα στηθούν κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα και στις 12 Δεκεμβρίου, εφόσον χρειαστεί και δεύτερος γύρος.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου άφησε σήμερα ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στελέχη που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και συσχετισμούς στο ΚΙΝΑΛ, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κι άλλοι υποψήφιοι να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους για την κούρσα της ηγεσίας. “Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας”, ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα με τον πρώην πρωθυπουργό, φέρεται να του επεσήμανε πως “η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας”. Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε σε δηλώσεις του από τη Ζάκυνθο σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου: “Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος. Αν δεν θέλει να κατέβει, να μας το πει σύντομα, γιατί ασχολούμαστε χωρίς λόγο με ένα θέμα που δεν θα υπάρξει”.

Παρά τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζονται αμετακίνητοι στην απόφαση να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται, έως τώρα, και ο Παύλος Γερουλάνος με τον Χάρη Καστανίδη, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ. “Ενώνω τις δυνάμεις μου με όλους τους υποψηφίους, ακριβώς για να εγγυηθούμε όλοι μαζί και την ενότητα”, δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης.

Για το ζήτημα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ ερωτήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σχολίασε πως “δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή”. “Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κανείς πολιτική είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που, κατά το καταστατικό του, οργανώνει τώρα το ΚΙΝΑΛ”, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ