Εκλογές 2023: Τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό – «Μάθε πού ψηφίζεις» με ένα… κλικ

Δείτε την λίστα με τα εκλογικά τμήματα για τις εθνικές εκλογές 2023. Οι πολίτες μπορούν με ένα «κλικ» να μάθουν το εκλογικό τους τμήμα.

Εκλογές 2023: Πλήρης οδηγός για τις κάλπες – Δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε, πόσους σταυρούς βάζετε

Στον ειδικό ιστότοπο του gov.gr ο ψηφοφόρος μπορεί να εισάγει τα στοιχεία του και να δει άμεσα το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει. Μάλιστα υπάρχει και χάρτης με την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος. Εναλλακτικά μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα δύο πρώτα γράμματα από το όνομά σας, αλλά και το όνομα του πατέρα σας (και προαιρετικά της μητέρας σας). Ακόμη, προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας. Σε διαφορετική περίπτωση – εφόσον τον θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».

Οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν το Σάββατο 20 Μαΐου, χρησιμοποιώντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας – δηλαδή χωρίς να βάζουν σταυρούς.

Για το «Μάθε που ψηφίζεις» μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο:

  • 213 136 1500 από 08:00 μέχρι 20:00
  • 213 131 3800 από 08:00 μέχρι 20:00

Επισημαίνεται ότι από την Παρασκευή 19 μέχρι και την Κυριακή 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ