Εκλογές 2023: «Πυρετός» στα κομματικά επιτελεία – Μητσοτάκης: Λίγο υπομονή παιδιά

Αισιοδοξία επικρατεί στα κομματικά επιτελεία για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν στενά από το πρωί την εκλογική διαδικασία.

Εκλογές 2023: Τι βρίσκουν στην κάλπη οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Μητσοτάκης: Λίγο υπομονή παιδιά-Θα τα δούμε σύντομα όλα

Λίγο μετά τις 18:25 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στα γραφεία της ΝΔ συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Εκλογές 2023: Ζευγάρι στα Χανιά πήγε να ψηφίσει μετά τον γάμο

Στους δημοσιογράφους που τον πλησίασαν για μία δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Λίγο υπομονή θα κάνετε. Θα τα δούμε σύντομα όλα. Μισή ωρίτσα ακόμη. Ευχαριστούμε παιδιά. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα το ξέρετε».

Στην Πειραιώς βρίσκονται ήδη και τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα παρακολουθήσει το exit poll με τους στενούς συνεργάτες του. Αρχικά αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση της ΝΔ μετά την ανακοίνωση του exit poll. Η επίσημη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα θα γίνει αμέσως μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Εκλογές 2023 – Θεσσαλονίκη: Ανάρπαστες οι… κομματικές τούρτες – Ποιες έγιναν sold out

Σε αυτή την φάση τα στελέχη της ΝΔ δεν κάνουν εκτιμήσεις και το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους είναι να μεταβούν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Ωστόσο πιστεύουν ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή που θα «κολακεύσει» και τα ποσοστά της ΝΔ.

Νωρίς το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στην Κηφισιά και αμέσως μετά πέρασε χρόνο με την οικογένεια του.

Μετά το exit poll στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εγρήγορση και καταγράφουν το τι συμβαίνει με την εκλογική διαδικασία. Σε αυτή την φάση προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους, ιδίως τους νεότερους, να πάνε στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού ψήφισε πήγε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του. Μετά τις 15:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο σπίτι του όπου αναμένεται να παρακολουθήσει την ανακοίνωση του exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στην Κουμουνδούρου.

Χαριλάου Τρικούπη: Αισιοδοξία και στόχος το διψήφιο ποσοστό

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί αισιοδοξία με τα στελέχη να βάζουν στόχο το διψήφιο ποσοστό για το κόμμα. Έτσι θα ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ και η διαπραγματευτική ισχύς του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς το κόμμα θα αναδειχθεί σε τρίτο πόλο.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνουν συσπείρωση των δυνάμεων τους και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ψήφο των νέων αλλά και των αναποφάσιστων.

Μέρα25: Αγωνία για τα ποσοστά

Με τα πρώτα αποτελέσματα ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης θα πάει στην πλατεία Κοραή και αργά το βράδυ θα κάνει τις πρώτες δηλώσεις. Εκεί θα βρίσκονται στελέχη και ψηφοφόροι του κόμματος.

Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του στο Πέραμα. Ανέφερε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα και εξήγησε ότι υπάρχει «πλάνο Β». To πλάνο αυτό προβλέπει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα δει τα ποσοστά του Μέρα25 και στη συνέχεια θα κάνει τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις του.

Ελληνική Λύση: Στο στρατηγείο της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Βελόπουλος

Ο Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου άσκησε και το εκλογικό δικαίωμα του. Νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μαζί με το επιτελείο του έκανε μία περιοδεία στην πόλη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος όπου θα παρακολουθήσει την ανακοίνωση του exit poll.

Στο κομματικό στρατηγείο του δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν τα τηλέφωνα. Ψηφοφόροι προσπαθούν να μάθουν εάν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Στα στελέχη αυτή την ώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ