Εκλογές 2023: Πού καταγράφονται τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής

Ο βόρειος τομέας Αθηνών βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις περιοχές της χώρας όπου έχουν καταγραφεί τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής, έως τώρα, στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή στον βόρειο τομέα Αθηνών ανέρχεται στο 48,13%. Υψηλή συμμετοχή καταγράφεται, επίσης, στη Β’ Θεσσαλονίκης και την Ανατολική Αττική.

Τα Viral των εκλογών: Το γαϊδουράκι, οι νεόνυμφοι, τα κόλλυβα και το χαμένο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Στον αντίποδα, χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές καταγράφονται στη Φλώρινα, την Κεφαλονιά, την Ευρυτανία, τη Λακωνία και τον Έβρο. Στη Ροδόπη η συμμετοχή φτάνει στο 36,9%.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες έως τις 16:30 έφτασε στο 40,77%. Την ίδια ώρα στις εκλογές του Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 48,76%, δηλαδή η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά περίπου 8%.

Εκλογές 2023: Το ερωτηματολόγιο του exit poll

Όπως προκύπτει από ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων από το 88% των εκλογικών τμημάτων, σχεδόν 2,5 ώρες πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει 3.564.116 εκλογείς.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε επίσης ότι περί τις 20:30 θα υπάρχει ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ποσοστά και αριθμό εδρών των κομμάτων και ποιοι συνδυασμοί θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ