Τα Viral των εκλογών: Το γαϊδουράκι, οι νεόνυμφοι, τα κόλλυβα και το χαμένο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σε έναν μήνα στην Ελλάδα. Από το πρωί της Κυριακής, οι πολίτες συρρέουν στις κάλπες και όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν τα παράξενα, τα αστεία, τα απρόοπτα και τα ευτράπελα. Ζευγάρια πήγαν να ψηφίσουν αμέσως μετά το γαμήλιο γλέντι τους, νέοι προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα αμέσως μετά την βραδινή τους έξοδό ή έπειτα από πανηγύρια, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις σε κάποια από τα εκλογικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πήγε να ψηφίσει και έλειπε το ψηφοδέλτιο του… ΚΚΕ

Στη Λαμία ψήφισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο) στην οδό Καποδιστρίου 27. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα είναι πως έλειπε το ψηφοδέλτιο του… ΚΚΕ από το πακέτο που του έδωσαν. Έτσι βγήκε από το παραβάν και ζήτησε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Αφού ψήφισε, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνθηκε στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους είπε: «Θα γίνετε viral τώρα»

Μπέρδεψε τα εκλογικά κέντρα ο Κυριάκος Βελόπουλος

Στο Κορδελιό, στην Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πήγε στο 637ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού.

Αρχικά μπήκε σε λάθος εκλογικό κέντρο, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο διπλανό, που ήταν το σωστό και ψήφισε κανονικά.

Προσερχόμενος για να ψηφίσει ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Όταν θα πάνε οι Έλληνες στο παραβάν, να σκεφτούν λογικά».

Ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη ψηφίζει από το 1958

Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και οι πολίτες σπεύδουν στις κάλπες, προκείμενου να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, ανάμεσά τους και ένας ηλικιωμένος στην Θεσσαλονίκη που πέρασε και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Ο ρεπόρτερ του Mega  βρισκόταν στο 1ο δημοτικό σχολείο στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης, όταν μπήκε στο εκλογικό κέντρο ένας ηλικιωμένος κύριος. Ο δημοσιογράφος τον πλησίασε, με τον κύριο να λέει: «Είμαι 88 ετών, ψηφίζω από το 1958. Είμαι πάντα αποφασισμένος για το τι θα ψηφίσω και θα είναι το ίδιο με την προηγούμενη φορά. Δεν χάνω καμία ψήφο, είναι πως να το κάνουμε, ανάγκη. Τι θα ψηφίσουμε; Ό,τι θέλει ο καθένας ας ψηφίσει, αρκεί να ψηφίσει».

«Βγάλτε με φωτογραφία, μπορεί να είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω» – Ο 99χρονος που έκλεψε τις εντυπώσεις

Με καλή διάθεση και χιούμορ, ένας 99χρονος άνδρας πήγε σήμερα το πρωί στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει στον Βόλο. Ο Σεραφείμ Αθανασίου δεν πτοήθηκε από την ζέστη και μετέβη στο 172ο εκλογικό τμήμα του Βόλου, στο 4ο Γυμνάσιο, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στιλάτος, ομιλητικός και ακούραστος κάλεσε, γελώντας, την δικαστική αντιπρόσωπο να τον βγάλει μία φωτογραφία. «Βγάλτε με και φωτογραφία, μπορεί να είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω», είπε με χιούμορ. Όπως αναφέρει το gegonota.news, ο 99χρονος δεν θέλησε καν βοήθεια για να ανέβει τις σκάλες και να προσεγγίσει το σημείο όπου είχε στηθεί η κάλπη.

Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, λόγω μη ανανέωσης των καταλόγων, είναι εγγεγραμμένοι 80 πολίτες, γεννημένοι από το 1908 έως το 1925.

Από το κλαμπ στην… κάλπη – Πήγαν να ψηφίσουν έπειτα από ξενύχτι

Δύο νέοι στην Θεσσαλονίκη, πήγαν να ψηφίσουν ύστερα από νυχτερινή έξοδο. Ο Νίκος και ο Γιάννης βγήκαν για ποτό και μετά το ξενύχτι πήγαν κατευθείαν στο… παραβάν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με την ρεπόρτερ, δίνοντας συμβουλές ακόμη και για τη… νυχτερινή διασκέδαση.

Νίκος: Χαρούμενοι είμαστε, κάνουμε το καθήκον μας σαν πολίτες, πρέπει να ψηφίζουμε. Ήρθαμε εδώ μετά από ξενύχτι, δεν συνηθίζεται κανονικά τέτοια ώρα να είμαστε ξύπνιοι. Ψήφισα το ίδιο με τις πρώτες, δαγκωτό σίγουρα πράγματα.

Γιάννης: Είπα την ιδέα στον φίλο μου, αφού γυρίζαμε από το σπίτι ενός άλλου φίλου, να πάμε να ψηφίσουμε, του άρεσε και απλά ήρθαμε κατευθείαν. Είχαμε πιει από πριν, για να πάμε μεθυσμένοι στο μαγαζί, για να γλιτώσουμε και χρήματα, αλλά δούλεψε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε και γίναμε λίγο έτσι…

Μετά ο Νίκος έκλεψε την παράσταση, με την άνεση που έδειχνε στο να απαντά στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Σε ερώτηση για το εάν του αρέσει που οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το TikTok, απάντησε πως: «Εμένα προσωπικά μου αρέσει που οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το TikTok. Καλά κάνουν και ενημερώνουν και τους νέους, είναι όντως ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθουμε και κάποια πράγματα, γιατί δεν πιστεύω ότι οι νέοι παρακολουθούν αρκετά. Και αυτά τα βιντεάκια που ρωτάνε, να συνεχίσετε να τα κάνετε, είναι πάρα πολύ καλά».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γενιά μου είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις. Είμαστε όλη μέρα στα κινητά, πας σ’ ένα μαγαζί, βλέπεις ένα ωραίο άτομο και δεν του μιλάς και πας μετά στο Instagram και στέλνεις μήνυμα ή κάνεις follow, αυτά δεν είναι ωραία. Εγώ προσωπικά θα πάω να του μιλήσω, ντρέπεται ο κόσμος. Είναι πιο εύκολο το απρόσωπο, από μηνύματα, είσαι λίγο πιο χαλαρός. Μπορείς να το διορθώσεις κιόλας αυτό που θα γράψεις. Άμα γράψεις βλακεία, το διορθώνεις, λες δεν το “πέταξα”, γιατί θα το “πετούσα” από κοντά και δεν θα σου μιλούσε μετά» είπε στην συνέχεια.

Ακόμα μίλησε και για το “Pre Drinking”:« Παιδιά να κάνετε το «Pre Drinking», μαγαζιά μην με κυνηγήσετε, σοβαρά. Μην πάτε στο κλαμπ 12 που παίζει ακόμα house και “ζεσταίνεται” ο κόσμος. Πάτε σ’ ένα σπιτάκι, μαζευτείτε, πάρτε και ένα μπουκαλάκι από κάποιο ψιλικατζίδικο ή οτιδήποτε, που τα έχουν το 1/5 της τιμής, κατεβάστε το με την παρέα, στρωθείτε με την παρέα, κάντε κανένα “κεφαλάκι” και πάτε μετά μαγαζί για ποτάκι».

«Πάμε όλοι να ψηφίσουμε, να ξεμπερδεύουμε, είναι κρίμα τώρα να έχουμε τόσα λευκά, είναι αμαρτία» είπε στο τέλος.

Αιτωλοακαρνανία: Πήγαν να ψηφίσουν μετά το πανηγύρι με νταούλια και ζουρνάδες

Το πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού είναι ένα έθιμο πολλών χρόνων στο Ευηνοχώρι, στην Αιτωλοακαρνανία και έχει τις ρίζες του πριν από την Ελληνική Επανάσταση.

Φέτος συνέπεσε με τις εθνικές εκλογές με τους αρματωμένους να πηγαίνουν με νταούλια και ζουρνάδες για να ψηφίσουν. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα, nafpaktianews.gr, όσοι βρίσκονταν στο πανηγύρι πήγαν στις κάλπες με τις παραδοσιακές στολές τους, δίνοντας μια διαφορετική «νότα» στην εκλογική διαδικασία.

Ζευγάρι στην Κηφισιά πήγε να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου

Nεόνυμφοι πήγαν να ψηφίσουν στην Κηφισιά μετά το γλέντι του γάμου τους.

Η κάμερα του Mega κατέγραψε τους νιόπαντρους την ώρα που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 1ο γυμνάσιο Κηφισιάς. Το ζευγάρι αποφάσισε να ολοκληρώσει την γαμήλια διαδικασία μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστος. Ο Κωνσταντίνος και η Μαριέττα, φορώντας ακόμα το γαμπριάτικο κουστούμι και το νυφικό, πήγαν να ρίξουν τις ψήφους τους. Μάλιστα αποκάλυψαν πως ετοιμάζονται για μήνα του μέλιτος στην Ιταλία.

Αχαΐα: Ηλικιωμένη κέρασε… κόλλυβα την δικαστική αντιπρόσωπο

Την ταλαιπωρία μιας δικαστικής αντιπροσώπου λόγω των εκλογών σκέφτηκε μια ηλικιωμένη σε χωριό στην Αχαΐα γι’ αυτό και της πρόσφερε να φάει… κόλλυβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, pelop.gr, η ηλικιωμένη είχε πάει λίγο νωρίτερα στην εκκλησία, πήρε κόλλυβα από ένα μνημόσυνο και τα προσέφερε στην δικηγόρο για να γεμίσει ενέργεια ενόψει της δύσκολης εκλογικής διαδικασίας.

Με χαμόγελο δέχθηκε την προσφορά της ηλικιωμένης η δικαστική αντιπρόσωπος και την εξυπηρέτησε για να ψηφίσει.

Ηλεία: Στην κάλπη… καβάλα στο άλογο

Έναν πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα βρήκε ο πρωταθλητής του καράτε από τον Αρβανίτη, στην Ηλεία, Λευτέρης Ντάβαρης.

Ο Λευτέρης επέλεξε να πάει να ψηφίσει με άλογο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα, patrisnews.com. Η συγκεκριμένη εικόνα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους που πάντως γνωρίζουν την αγάπη του Λευτέρη για τα πανέμορφα αυτά ζώα.

Εκλογές 2023: Πήγε στις κάλπες καβάλα στο άλογό του Εκλογές 2023: Στην κάλπη με το άλογό του

Ναύπλιο: Πήγε στην κάλπη με… τον γάϊδαρό του ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Με γαϊδουράκι πήγε να ψηφίσει για τις εκλογές ο αγρότης, Αριστείδης Τσιρίκος στο Ναύπλιο. Ψηφοφόροι και εκλογικοί αντιπρόσωποι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν τον είδαν να καταφτάνει στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αργολίδας στα Λευκάκια με το αγαπημένο του ζώο.

Ο 50χρονος, διατηρεί μία μικρή φάρμα με άλογα και οικόσιτα ζώα στην περιοχή Λευκάκια. Ο ίδιος πιστεύει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, argolikeseidhseis.gr,  πως δεν υπάρχει κατάλληλο κόμμα στην Ελλάδα που να τον εκφράζει και έτσι επανέλαβε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία, να προσέλθει δηλαδή με τον γάϊδαρό του, για να ψηφίσει.

Και στο παρελθόν έχει πράξει το ίδιο πηγαίνοντας στην κάλπη ή με τα άλογα του ή με το γαϊδούρι του.

Εκλογές 2023: Με τον γάϊδαρό του στις κάλπες

Σέρρες: Γεννήθηκε το 1925 – Ούτε ο ίδιος δεν θυμάται σε πόσες εκλογές έχει ψηφίσει

Η κάλπη χρόνια δεν κοιτά. Οι πολίτες σπεύδουν στα εκλογικά κέντρα, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις εθνικές εκλογές 2023. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους και ο κ. Βαγγέλης Ζαφειριάδης, ο οποίος είναι 99 ετών και ζει στο χωριό “Ροδολίβος” Σέρρών, που βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου.

Ο κύριος Βαγγέλης Ζαφειριάδης γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1925 και σύμφωνα με τον ίδιο έχει ψηφίσει αμέτρητες φορές, ενώ ήταν πάντα σταθερός στην επιλογή της παράταξης που στηρίζει. Επίσης, δήλωσε πως το κριτήριο για να ψηφίσει είναι το καλό της Ελλάδας. Μάλιστα προέτρεψε την νεολαία να πάει να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, αναφέροντας πως αυτό που κάνουν οι νέοι κυρίως πλέον, είναι να ασχολούνται με τα κινητά. Σε ό,τι αφορά το μυστικό της μακροζωίας του, είπε ότι δεν τρώει πολύ κρέας και ότι η διατροφή του αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά και ψάρια.

Κέρκυρα: 95χρονη πήγε να ψηφίσει με… ασθενοφόρο

Mία 95χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε εκλογικό τμήμα της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας για να ψηφίσει καθώς επιθυμούσε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Ηράκλειο: Άνω κάτω εκλογικό τμήμα – Έριξε τον φάκελο στον κάδο απορριμμάτων και τον έψαχναν για μισή ώρα

Άνω κάτω έγινε εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο, στην Κρήτη. Ψηφοφόρος πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αλλά αντί να ρίξει τον φάκελο με την ψήφο του στην κάλπη, τον… έριξε στον κάδο απορριμμάτων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, cretapost.gr, η δικαστική αντιπρόσωπος έψαχνε επί μισή ώρα στα σκουπίδια για να μπορέσει να τον βρει. Ήταν ένα από τα πολλά ευτράπελα που έχουν καταγραφεί στις σημερινές εκλογές.

Ηράκλειο – Ηλικιωμένη πήγε να ψηφίσει σε λάθος εκλογικό κέντρο

Mία 93χρονη Ηρακλειώτισσα πήγε το πρωί να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, όμως βρέθηκε σε λάθος εκλογικό κέντρο. Σύμφωνα με το CretaPost η κυρία Νέλλυ, όπως ονομάζεται η ηλικιωμένη, μπήκε στο εκλογικό τμήμα, πήρε τα ψηφοδέλτια όμως όταν πήγε να ρίξει στην κάλπη την ψήφο της η δικαστική αντιπρόσωπος διαπίστωσε πως είχε γίνει λάθος και πως θα έπρεπε να πάει σε άλλο εκλογικό τμήμα να ψηφίσει. Η γυναίκα ειδοποιήθηκε και ο φάκελος με την ψήφο της σκίστηκε.

Η 93χρονη γυναίκα σάστισε καθώς σε αυτό το εκλογικό τμήμα ψηφίζει χρόνια και τώρα ανήκει αλλού. Η κ. Νέλλυ δεν γνωρίζει από τεχνολογία και η δικαστική αντιπρόσωπος τη βοήθησε να βρει το τμήμα στο οποίο ανήκει. Στο ίδιο εκλογικό τμήμα, στο Μποδοσάκειο, μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα, 96χρονών, πήγε να ψηφίσει.

Μεταμόρφωση: Πήγε να ψηφίσει και του είπαν πως είναι καταχωρημένος ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού

Αναστάτωση προκλήθηκε στο 1ο λύκειο Μεταμόρφωσης, αφού πολίτες που πήγαν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, είχαν δηλωθεί στον εκλογικό κατάλογο ως κάτοικοι εξωτερικού.

Σύμφωνα με το “Καλημέρα Ελλάδα”, όταν πολίτης πήγε να ψηφίσει ειδοποιήθηκε πως στον κατάλογο  έχει καταχωρηθεί ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Μάλιστα φαίνεται πως δεν είναι ο μόνος καθώς αυτό συνέβη και σε άλλους.

Ο ψηφοφόρος που έκανε την καταγγελία αναφέρει πως είχε μπει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, “Μάθε που ψηφίζεις” και είχε δει πως θα έπρεπε να ψηφίσει στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, ενώ και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, είχε ψηφίσει στο ίδιο. Τελικά δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Θεσσαλονίκη: Δικαστική αντιπρόσωπος πήρε στο εκλογικό τμήμα την οικογένειά της για την βοηθήσουν

Μία δικαστική αντιπρόσωπος στην Θεσσαλονίκη πήγε στο εκλογικό κέντρο με τον σύζυγο, τον γιο και τον ανιψιό της, για… συμπαράσταση.  «Είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν έρχονται πάντα και αποφασίσαμε να έρθουμε οικογενειακώς. Ο ανιψιός μου είναι γραμματέας και ο γιος μου με τον σύζυγό μου βοηθάνε» εξήγησε η δικαστική αντιπρόσωπος στον ρεπόρτερ του Mega.

Τις εντυπώσεις έκλεψε όμως και ο γιος της δικαστικής αντιπροσώπου, ο οποίος μίλησε στην κάμερα και μιλώντας για την εκλογική διαδικασία ανέφερε: «Είναι πιο εύκολη από την προηγούμενη φορά και ωραία, δεν είναι βαρετή».

Ενώ τέλος δηλώσεις έκανε και ο σύζυγος, ο οποίος θέλησε να υποστηρίξει την γυναίκα του και τον ανιψιό του, με την παρουσία του και είπε: «Ήρθαμε να υποστηρίξουμε την σύζυγο και τον ανιψιό και παρέα έχουμε και τον γιο μας. Θα είμαστε εδώ όλη την ημέρα, όσο αντέξει ο γιος».

Μάνδρα: Μπέρδεψαν το «Αλλοδαπός» με το «Άρρεν» και δεν τον άφηναν να ψηφίσει

Περιπέτεια για δημότη Μάνδρας, ο οποίος πήγε στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και του είπαν ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο γιατί είναι… κάτοικος εξωτερικού.

Όπως περιέγραψε ο κ. Βασίλης Τσιαπράκας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή πήγε νωρίς το πρωί στο 129ο τμήμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας για να ψηφίσει.

Όταν έφτασε, άκουσε μια συζήτηση που γινόταν μπροστά του, κατά την οποία οι αρμόδιοι είπαν σε ψηφοφόρους ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν γιατί ήταν δηλωμένοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

«Στους καταλόγους είχαν ένα «Α» μπροστά από τα ονόματά τους που θεώρησαν ότι σημαίνει «αλλοδαπός/αλλοδαπή». Ήρθε και η σειρά μου να μπω μέσα, έδωσα την ταυτότητά μου και μου είπαν «δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε γιατί είστε καταγεγραμμένος ως κάτοικος εξωτερικού». Τους είπα «μα πως είναι δυνατόν; Αφού στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα κανονικά» τόνισε ο κ. Τσιαπράκας και πρόσθεσε:

«Ρώτησα την εφορευτική επιτροπή και την δικαστική αντιπρόσωπο αν μπορώ να καλέσω τον δικηγόρο μου προκειμένου να είμαι καλυμμένος από όλο αυτό. Στο εκλογικό τμήμα μου είπαν ότι οι κατάλογοι ήρθαν από την Εισαγγελία. Φεύγοντας συνάντησα αστυνομικούς σε ένα περιπολικό και τους είπα τι μου συνέβη. Τους έδειξα τα έγγραφά μου που αποδεικνύουν ότι μένω στην Αθήνα. Μου απάντησαν να πάω στο Τμήμα Ασφαλείας της Μάνδρας για να αναφέρω το γεγονός».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο κ. Τσιαπράκας υποστήριξε ότι «πήγα και ενημέρωσα τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και με παρέπεμψε να πάω στην Γραμματεία του Δήμου Μάνδρας που ήταν ανοιχτή. Ενημέρωσα κι εκεί για το περιστατικό και έμαθα ότι αντιμετώπισαν κι άλλοι ψηφοφόροι το ίδιο πρόβλημα. Με εξυπηρέτησαν στον Δήμο και μου είπαν να πάω να ψηφίσω κανονικά, επικαλούμενος έναν υπεύθυνο του Δήμου. Ξαναπήγα στο εκλογικό τμήμα και τους εξήγησα- όπως μου είπαν από τον Δήμο – ότι τελικά το «Α» δείχνει το φύλο, ότι είμαι άρρεν και δεν σημαίνει ότι είμαι «εκ της αλλοδαπής».

Ακούστε το ηχητικό:

Ένταση σε εκλογικό τμήμα μεταξύ εκλογικού αντιπροσώπου της ΝΔ και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στα Τρίκαλα μεταξύ εκλογικού αντιπροσώπου της ΝΔ και της Ουρανία Παπαζεύκου, η οποία είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια, με ανάρτησή της στο facebook καταγγέλλει τη ΝΔ «για αλαζονεία της εξουσίας σε όλο της το μεγαλείο… με κατάφωρη καταπάτηση νόμου», καθώς, όπως υποστηρίζει, ο εκλογικός τους αντιπρόσωπος κόλλησε αφίσες του κόμματος έξω από το εκλογικό κέντρο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalanews.gr, σύμφωνα με την ίδια, όταν τον ενημέρωσε πως αυτό που έκανε δεν είναι νόμιμο,  εκείνος απάντησε ότι «αυτές τις οδηγίες έχω από το κόμμα».

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία.

Πύργος: Ένταση σε εκλογικό τμήμα για τη σειρά των ψηφοδελτίων – Παρενέβη η αστυνομία

Ένταση επικράτησε μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων σε εκλογικό τμήμα στον Πύργο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Patris News εκλογικός αντιπρόσωπος αντιλήφθηκε πως σε συγκεκριμένο τμήμα, σε όλες τις στοίβες με τα ψηφοδέλτια, ήταν πρώτο αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Γρεβενά: Ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών

Mε ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών παρατηρήθηκαν στα Γρεβενά, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία Στο 63ο εκλoγικό τμήμα, στο μικρό Σειρήνιο είναι εγγεγραμμένοι 105 ψηφοφόροι. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην περιφερειακή ενότητα των Γρεβενών υπάρχουν πολλοί ετεροδημότες που έρχονται για να ψηφίσουν και παράλληλα να δουν από κοντά τους γνωστούς και τους τους φίλους τους.

 Άφαντη η Εφορευτική Επιτροπή σε εκλογικό κέντρο στον Άλιμο

Σε εκλογικό τμήμα στον Άλιμο δεν υπήρχε εφορευτική επιτροπή. Όπως μετέδωσε το Action24 κανένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής δεν εμφανίστηκε, παρά το ότι οι πρώτοι ψηφοφόροι έσπευσαν από νωρίς για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ροδόπη: Ζημιές σε εκλογικό κέντρο – Καθυστέρησε η έναρξη της διαδικασίας

Φθορές προκάλεσαν άγνωστοι στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης στην Ροδόπη, όπου φιλοξενείται το 82ο Εκλογικό Τμήμα. Συνεργείο του Δήμου Ιάσμου έσπευσε να αποκαταστήσει την αίθουσα παρουσία δύο αστυνομικών από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η εκλογική διαδικασία άρχισε και συνεχίζεται ομαλά.

«Στις 08:00 το πρωί είχαν προσέλθει ένδεκα  ψηφοφόροι», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η δικηγόρος – δικαστική αντιπρόσωπος, Σαλή Ζεηρά. Παρόντες, εκτός από τον γραμματέα ήταν και ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ