Εκλογές 2023: Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα – Έως τις 19:00 ανοιχτές οι κάλπες

Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια αναμένεται να έχουμε την πρώτη επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών στις 20:30 το βράδυ από την Singular Logic στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εκλογές 2023: Οι κάλπες άνοιξαν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Συνεχής ενημέρωση από το enikos.gr

Του Μίλτου Σακελλάρη

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Οι  δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσα από το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης (SRT)  που τους έχει χορηγηθεί θα μπορούν να καταγράφουν και να μεταδίδουν πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εκλογές 2023: Μάθε πώς ψηφίζεις – Πού βάζεις τους σταυρούς

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες η πρώτη ασφαλής εκτίμηση θα γίνει από τις 9 έως τις 10 το βράδυ, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια θα έχουμε αποτελέσματα και από την καταγραφή των σταυρών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τη 01.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Παράλληλα, μέσα από τρεις διαφορετικές ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γνωρίζουμε τον αριθμό της συμμετοχής.

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις με ένα «κλικ»

«Πιστεύουμε ότι έως τις 20:30 θα έχουμε μία καλή ενσωμάτωση και θα μπορέσουμε να πάμε σε μία ασφαλή εκτίμηση», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic, Δ. Μπακάκος, προσθέτοντας πως «θα έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι ασφαλές, +-0.5%».

Ο κ. Μπακάκος ανέφερε επιπλέον πως  «θέλουμε να έχουμε έναν ικανό αριθμό από κάθε Περιφέρεια για να μπορούμε να πάμε σε μία σωστή εκτίμηση. Άμεσα θα γίνεται η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών». Συμπλήρωσε ότι «το κομμάτι των σταυρών θα ακολουθήσει, μπορεί να φτάσει 12:00 ή 1:00 π.μ. για να το έχουμε».

Επιπλέον τόνισε ότι «16.303 από τους 21.500 δικαστικούς αντιπροσώπους έχουν κάνει μέχρι στιγμής εγγραφή, έχουν δηλώσει τα tablet τους και έχει αρχίσει η διαδικασία, ότι παρέλαβαν εκλογικό σάκο. Όποιος δεν το ενεργοποιήσει, ψάχνουμε να τον βρούμε. Αν αύριο το πρωί δούμε ότι δεν ξεκίνησαν όλα τα τμήματα, άνθρωποί μας αλλά και άνθρωποι της Περιφέρειας θα πρέπει να φτάσουν στο εκλογικό τμήμα να δουν γιατί δεν έχει ανοίξει».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανέφερε στο enikos.gr πως «ευελπιστούμε στις 8:30 με 21:00 να έχουν την τελική πρόβλεψη».

«Θα συνεχιστεί και η καταγραφή της σταυροδοσίας γύρω στις 12 θα έχουμε την τελική προσέγγιση και για αυτούς. Δεν θα έχουμε αγωνία να περιμένουμε έως την άλλη μέρα το πρωί. Απρόοπτα δεν υπάρχουν. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει μεγάλη εμπειρία, ξέραμε πως επρόκειτο κάποια στιγμή να γίνουν εκλογές. Ήμασταν σε ετοιμότητα», συνέχισε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ