Εκλογές 2023-Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή

«Η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση τα «καταλυτικά», όπως τα χαρακτήρισε» δεδομένα της κάλπης. Αυτό ζήτησαν, εξάλλου, σήμερα οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής (21/5), για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Εκλογές 2023-ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς συσκέψεις για την διαχείριση του αποτελέσματος και της ήττας

Όπως τόνισε, οι ψηφοφόροι ζήτησαν και κάτι ακόμα: «να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων». «Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα νίκησε τον διχασμό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε περήφανος αλλά και συγκινημένος «γιατί αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους μου ένα τόσο σημαντικό ποσοστό».

Όπως εξήγησε, η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής: «οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετιας, με πιο τολμηρές αλλαγές ώστε να καλύψουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει ακόμα από την Ευρώπη» και τόνισε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Εκλογές 2023: Αμηχανία στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ – ΦΩΤΟ

«Χρειάζεται μία κυβέρνηση που να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις αλλά και να μπορεί να τις υλοποιήσει. Και αυτή δεν μπορεί να προκύψει ούτε από εύθραυστους αριθμούς ούτε από αβέβαιους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από αύριο, Δευτέρα, τόνισε ότι θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, «διατηρώντας όμως σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδα».

Εκλογές 2023 – Βελόπουλος: Περάσαμε από φωτιά – Μείναμε όρθιοι

«Χωρίς αμφιβολία, ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί όλους να επιταχύνουμε την διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο, ώστε η πατρίδα μας να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος, με οδηγό την αλήθεια και την σχέση εμπιστοσύνης, ενώ έστειλε μήνυμα και σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα: «τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν τελικά οι μεγάλες πλειοψηφίες και τις πραγματοποιούν μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις». «Συνεχίζουμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ