Εκλογές 2023: Με ποια ατζέντα θα προσέλθουν Μητσοτάκης και Τσίπρας στο debate – Πού θα εστιάσουν

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Και μπορεί οι βασικοί άξονες της τηλεμαχίας που θα προβληθεί στην ΕΡΤ, να είναι συγκεκριμένοι, όμως, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθουν με τη δική τους ατζέντα στην οποία θα εστιάσουν.

Η ιστορία των debate στην Ελλάδα – Η πρώτη τηλεμαχία το 1990 με Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Φλωράκη

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στόχο έχει να αναδείξει την αξιοπιστία της ΝΔ με μήνυμα ότι «από το 2019 μέχρι σήμερα και παρά τις κρίσεις τηρήθηκε στο ακέραιο το προεκλογικό πρόγραμμά του. Ωστόσο αναμένεται να δούμε «στροφή προς το μέλλον». Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, αποτελεί αξιόπιστη πρόταση με συγκεκριμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό προεκλογικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Οι βασικοί άξονες είναι ήδη γνωστοί σχετικά με καλύτερους μισθούς και βελτίωση της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Αυτό που επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία είναι ότι θα δοθεί η δυνατότητα «να ακούσουμε τι ακριβώς γίνεται με την πρόταση του κ. Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση». Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία «θα αποδομηθεί επί της ουσίας το σχέδιο αυτό του κ. Τσίπρα, ενώπιον των τηλεθεατών, ενώπιον των πολιτών».

Εκλογές 2023: Απόψε το debate των πολιτικών αρχηγών – Οι προετοιμασίες, τα «μυστικά» και η ιστορία των τηλεμαχιών

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του θα αναδείξει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις ερωτήσεις που θα δεχτεί κατά το debate περιγράφοντας το «συμβόλαιο για την αλλαγή» που δίνουν «απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».

Θα περιγράψει επίσης τις προτεραιότητες μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη χθες από τον Πειραιά ο κ. Τσίπρας είπε ποια θα είναι η πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει την πρώτη μέρα η νέα κυβέρνηση. Θα αφορά, όπως είπε, στην αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή και σε μηδενικό συντελεστή στα τρόφιμα και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Και το τρίτο θα είναι η κατάργηση της ελάχιστης βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ένα άλλο θέμα που θα αναδείξει ο κ. Τσίπρας είναι αυτό των υποκλοπών με βάση και τις χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία που χρωστάει 400 εκατομμύρια να κάνει μαθήματα χρηστής διαχείρισης».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ