Εκλογές 2023: Η Κωνσταντοπούλου απαντά για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια – «Ο αρχηγός είναι προπονητής, μπορεί να αφήσει κάποιους στον πάγκο»

Αναλυτικές απαντήσεις για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στους κόλπους της Πλεύσης Ελευθερίας, για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια των εκλογών της 25ης Ιουνίου, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στη Βουλή και θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα πράγματα»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπενθύμισε αρχικά ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Και, στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξάλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίζουμε για αντιπολίτευση

Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, αναγνώρισε. Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Στη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, προσέθεσε. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Διάβημα στον υπουργό Παιδείας για την Τράπεζα Θεμάτων

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι «σε αποδρομή». Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ. Η πορεία κάποιων, παρατήρησε, ήταν απολύτως προβλέψιμη, αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις. Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή.

Τέλος σε ερώτηση που της έγινε για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγάλων κομμάτων, απάντησε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ