Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου έπειτα από την προσφυγή Μπογδάνου

Μετά το κόμμα των Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου «έκοψε» ομόφωνα από τις επικείμενες εκλογές ένα ακόμη κόμμα, αυτό της Αφροδίτης Λατινοπούλου και για το έμβλημα και για το όνομα μετά από προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Της Άννας Κανδύλη

Όπως είχε υποστηρίξει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος  δικαιούχος τόσο του ονόματος όσο και του εμβλήματος του κόμματος «ΠΑΤΡΙΣ» της κ. Λατινοπούλου είναι ο ίδιος.

Ομόφωνα ο Άρειος Πάγος απέρριψε και την προσφυγή του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ» του  Δημήτρη Μιχάκη κατά του κόμματος Κασιδιάρη. Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο το κόμμα του προσφεύγοντος  είναι μη υπαρκτό, καθώς δεν έχει τις 200 υπογραφές που εκ του νόμου απαιτούνται στο καταστατικό του.

Συνεπώς, έκριναν οι δικαστές,  δεν νομιμοποιείται να κάνει προσφυγή σε βάρος άλλου κόμματος που έχει δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές.

Όσον αφορά στην προσφυγή Κασιδιάρη κατά του κόμματος Μιχάκη, το Α1 έκρινε πως αφού δεν υφίσταται το εν λόγω κόμμα δεν μπορεί κάποιος να στραφεί σε βάρος του.

Απορρίφθηκε, επίσης, από τον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «Εθνική Δημιουργία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ