Εκλογές 2023: Debate Πλεύρη – Τεμπονέρα για την Υγεία στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Θάνος Πλεύρης και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Φίλης στον Realfm 97,8: Προσεκτικό «άνοιγμα» Ερντογάν στην Δύση εξαιτίας της οικονομίας

Ο πρώην υπουργός Υγείας μίλησε για τους δύο θανάτους σε Κω και Νέα Μάκρη, όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα. «Αυτά τα τραγικά περιστατικά έχουν διαφορετικές αιτίες», είπε ο Θάνος Πλεύρης και εξήγησε ότι στην Νέα Μάκρη ερευνάται εάν έγινε λάθος αξιολόγηση του περιστατικού και καθυστέρησε το ασθενοφόρο, ενώ στην Κω υπάρχει «συστηματικό» θέμα απουσιών.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ το 2019 ήταν 3.640. Σήμερα είναι 4.138. Έχουμε 500 διασώστες παραπάνω αλλά δεν επαρκούν για να έχουμε πλήρη κάλυψη», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Νέα Μάκρη: «Το ασθενοφόρο δεν είχε οξυγόνο» καταγγέλλει στον RealFm ο θείος της εγκύου – Τι απαντά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Από την πλευρά του ο συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι υπάρχουν 700 κενές θέσεις στο ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να αυξάνονται δραματικά οι χρόνοι απόκρισης των διασωστών στα περιστατικά. Μάλιστα σημείωσε ότι είναι «ζήτημα πολιτικής προτεραιότητας» της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς προσέλαβε 1.000 αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια.

«Συνολικά πρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες για την Υγεία. Διότι αν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη πρέπει να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση σύγκλισης με την ΕΕ με όρους, όμως, κοινωνικής συνοχής. Τα περιστατικά αυτά νομίζω μας ντροπιάζουν και εμάς όλους επαναλαμβάνω και διεθνώς», υπογράμμισε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Παράλληλα εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της αποκατάστασης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και 15.000 προσλήψεων στο ΕΣΥ σε βάθος τετραετίας.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ