Άλκης Καμπανός: Προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου καταλόγισε η εισαγγελέας στους ιατροδικαστές – τεχνικούς συμβούλους

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η εισαγγελική λειτουργός, Κυριακή Κλιάμπα, συνέχισε σήμερα την αγόρευσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, και καταφέρθηκε εναντίον των τριών ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων που κατέθεσαν για λογαριασμό κατηγορουμένων και επέκριναν το πόρισμα της ιατροδικαστή Λήδας Κοβάτση, καταλογίζοντάς τους «αντιφάσεις και προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου».

Δίκη Καμπανού: Συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως – Θα προτείνει ενοχή των 12 κατηγορουμένων

Η εισαγγελέας της έδρας σχολίασε για την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση ότι επικρίθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων «λες και αναφερόταν σε εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα».

Σχετικά με τους τρεις τεχνικούς συμβούλους, ιατροδικαστές, είπε πως «τα συμπεράσματά τους και οι κρίσεις τους παρέχουν παρασάγγας από την υπόθεσή μας. Κατέθεσαν αυτά που βόλευαν στους κατηγορούμενους». Η εισαγγελέας τόνισε ότι υπέπεσαν σε «σοβαρότατα σφάλματα», παρομοιάζοντας τις κρίσεις τους σαν να επρόκειτο για τραύματα από καβγά. «Εδώ όμως μιλάμε για πεδίο μάχης, για οπαδικό πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κλιάμπα.

Δίκη Καμπανού: «Κάρφωσε το δρεπάνι σαν άλλος Σαμουράι» – Την Πέμπτη συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως

Η ίδια επανέλαβε ότι η επίθεση στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του ήταν άνανδρη και βάρβαρη, κατά την οποία όλοι οι κατηγορούμενοι επέδειξαν άκρατη βία, ανελέητο μίσος και κτηνώδη απάθεια. Σκοπός τους ήταν «να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν από τον αιώνιο αντίπαλο», τόνισε η εισαγγελέας.

Σχολιάζοντας τα τραύματα στα κάτω άκρα του Άλκη, η κ. Κλιάμπα ανέφερε ότι προκλήθηκαν με μαχαίρι, πτυσσόμενα γκλοπ, σφυρί, στειλιάρια, ενώ χαρακτήρισε τα χτυπήματα αυτά απάνθρωπα. Αναφερόμενη στα τραύματα στο κεφάλι του, είπε ότι η έντασή τους ήταν τέτοια που είναι βέβαιο ότι το θύμα θα κατέληγε.

Δίκη για τη δολοφονία Καμπανού: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας – «Θέλησαν να αφαιρέσουν ζωές και το πέτυχαν»

«Ήταν λες και κλωτσούσαν μια μπάλα στο γήπεδο», ανέφερε και χαρακτήρισε μύθο τον ισχυρισμό του 2ου κατηγορούμενου, ότι το θανατηφόρο χτύπημα που ομολόγησε πως επέφερε ο ίδιος με μαχαίρι ήταν αυτό στον δεξιό μηρό, που προκάλεσε τρώση της μηριαίας αρτηρίας.

Η αγόρευση της κ. Κλιάμπα είναι σε εξέλιξη και πιθανολογείται ότι δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα. Η πρότασή της είναι έγγραφη και αριθμεί περισσότερες από 600 σελίδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ