Εισαγγελία κατά Διαφθοράς: Τι απαντά για τα έγγραφα Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή

Της Άννας Κανδύλη

Διευκρινήσεις «για την προστασία του κύρους της υπηρεσίας» σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής στη Βουλή, δίνει με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία κατά Διαφθοράς.

Όπως σημειώνει σε αυτή, τα μισά σχεδόν από αυτά που προσκομίστηκαν δεν είναι απόρρητα όπως υποστηρίζει ο κ. Αγγελής αφού πρόκειται είτε για επίσημα μεταφρασμένα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών, είτε έχουν ήδη αποσταλεί στη Βουλή από τους ίδιους στο παρελθόν ενώ ένα εξ αυτών αφορά άλλη άσχετη δικογραφία κι όχι αυτή της Novartis…

Όσον αφορά στα υπόλοιπα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές η Εισαγγελία δηλώνει ότι «δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας…».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως επόπτη μας κ. Αγγελή εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε, πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας μας και του θεσμού της Δικαιοσύνης ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα: α) το με αριθμό Φ09222/5039

και β) το με αριθμό Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis αλλά σε άλλη, άσχετη και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγραφών και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε ότι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητος Αναμένουμε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.