Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: Ένα πανίσχυρο σύστημα προσπάθησε να με εξοντώσει

«Πέντε χρόνια έχω ζήσει τα πάνδεινα εγώ και η οικογένεια μου. Πρόκειται για μία άθλια σκευωρία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων εισαγγελέων. Ένα πανίσχυρο σύστημα, προσπάθησε να με εξοντώσει», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απολογούμενος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου όπου δικάζεται για παρεμβάσεις του σε εισαγγελικούς λειτουργούς.

Της Άννας Κανδύλη

Εξέφρασε μάλιστα το φόβο του ότι την ίδια τύχη με την δική του μπορεί να έχουν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και της ΑΠΔΠΧ Κωνσταντίνος Μενουδάκος που ερευνούν τις υποκλοπές.

«Εύχομαι να διαψευστώ αλλά φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχει ο κ. Ράμμος και ο κ. Μενουδάκος που κάνουν το καθήκον τους. Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε τη δίκη του «πολιτική» υποστηρίζοντας πως «μετά από 30 και πλέον συνεδριάσεις θεωρώ ότι το κατηγορητήριο εις βάρος μου έχει καταπέσει…Όλες οι καταθέσεις όπου κι αν της έδωσαν είναι ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων.

Παρακρατικές ενέργειες τελέστηκαν σε βάρος μου… Κατέστρεψαν τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειας μου. Όποια απόφαση και να πάρετε εγώ θα είμαι ο νικητής. Ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με την διαπλοκή».

Υποστήριξε δε πως «δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου και δεν επιδίωξα παρεμβάσεις στο έργο συναδέλφων μου», αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στο δικαστήριο « μύρισαν» και εκλογές καθώς η πρόεδρος Βασιλική Ηλιοπούλου ζήτησε η δίκη να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς. «Πιεζόμαστε», είπε κάτι που δημιούργησε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου. Όπως διευκρίνισε όμως η κυρία Ηλιοπούλου η ανησυχία της για το χρόνο οφείλεται στην επικείμενη διάλυση της Βουλής εν όψει των εθνικών εκλογών κάτι που θα σημάνει και την διακοπή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου όσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ