“Ευχαριστώ δεν θα πάρω”

“Ευχαριστώ δεν θα πάρω”

 

Ρεπορτάζ Βασίλης Σκουρής

Σφοδρή επίθεση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν το κόμμα να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, αλλά και στον Θ. Πάγκαλο που δήλωσε «όλοι με τον Σαμαρά» εξαπολύει ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με συνέντευξή του στο Real.gr.

«Αν κάποιοι ονειρεύονται να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω» τονίζει χαρακτηριστικά ο νεαρός βουλευτής, ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός είναι για τον Θ. Πάγκαλο: «Αν κάποιοι ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Σαμαρά, λες και δεν συνέβη τίποτα τα τελευταία δυο χρόνια, τους εύχομαι καλό υπουργιλίκι. Το να είναι κανείς υπουργός επί τόσα χρόνια ίσως να είναι και μια συνήθεια που δεν κόβεται εύκολα». Παράλληλα προειδοποιεί: «Η παράταξη δεν ανήκει στα πρωτοκλασάτα στελέχη».

Η συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Real.gr έχει ως εξής:

Τελική σύσκεψη των πολιτικών για τα μέτρα. Τι θα πρέπει να επιτύχει ο Ευ. Βενιζέλος;

Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι ξεκάθαρο. Αυτό το πακέτο των μέτρων πρέπει να είναι το τελευταίο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα συνολικό πακέτο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων πέρα και έξω από μειώσεις μισθών και συντάξεων. Χρειάζεται προσπάθεια, αφοσίωση και επιμονή από εμάς αλλά και αλληλεγγύη από την Ευρώπη στα θέματα της Ανάπτυξης και ιδιαίτερα της Απασχόλησης πριν να είναι αργά. Πριν δηλαδή το οικονομικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα μετατραπεί σε πρόβλημα Δημοκρατίας. Τότε θα είναι αργά και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. 

Τελευταία εμφανίζονται στελέχη σας να τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση…

Πρόκειται για ένα ψεύτικo δίλημμα. Η κυβέρνηση σήμερα συνεχίζει την προσπάθεια που το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Μια προσπάθεια, που αν είχε από τότε την στήριξη της ΝΔ δεν θα ήταν τόσο δύσκολη σήμερα και θα είχε πάει πολύ καλύτερα. Ότι κάναμε δύο χρόνια δεν το κάναμε προσχηματικά. Στηρίζουμε την Κυβέρνηση και τις προσπάθειες αυτές γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα της Ευρώπης. Τώρα αν κάποιοι ονειρεύονται να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. 

Ο Θ. Πάγκαλος λέει «όλοι με τον Σαμαρά». Το σχόλιό σας;

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της εξόδου της χώρας από την κρίση έχουν την στήριξή μας. Τώρα πέρα από αυτό, που είναι σχεδόν αυτονόητο για οποιονδήποτε ανεξαρτήτως παράταξης και χρώματος, η παράταξη δεν είναι ούτε ο αρχηγός της, ούτε όταν είμαστε εμείς βουλευτές, ούτε όταν είμαστε εμείς υπουργοί. Τώρα αν κάποιοι άλλοι ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Σαμαρά, λες και δεν συνέβη τίποτα τα τελευταία δύο χρόνια, τους εύχομαι καλό υπουργιλίκι. Το να είναι κανείς υπουργός επί τόσα χρόνια ίσως να είναι και μια συνήθεια που δεν κόβεται εύκολα. 

Και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, πάντως, άσκησε χθες σφοδρή κριτική στον Ευ. Βενιζέλο.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σταθερότητα για την χώρα. Η κριτική είναι εύκολη. Η πρόταση είναι που λείπει και αυτό χρειάζεται συλλογικότητα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, βρέθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της πορείας της χώρας και της παράταξης, τουλάχιστον ας σεβαστούμε αυτό. 

Τι πρέπει να κάνει ο Ευ. Βενιζέλος για να αντιμετωπίσει την εσωστρέφεια; Ή μήπως νομοτελειακά φτάνουμε στο τέλος του ΠΑΣΟΚ;

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι φτάνει το τέλος ακολουθεί πάντα μια Νέα Αρχή. Κοινωνικά και πολιτικά. Ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης ήταν ο κοινωνικός κατακερματισμός της κεντροαριστεράς. Ο κοινωνικός αυτός χώρος θα εκφραστεί ξανά, προοδευτικά δημιουργικά και αυθεντικά. Τα άκρα δυναμώνουν και τρέφονται από την κρίση. Η παράταξη δεν ανήκει στα πρωτοκλασάτα στελέχη. Ανήκει στον κόσμο της προόδου, της παραγωγής και της δημοκρατίας, που αναζητά τον ορθό και ρεαλιστικό λόγο που θα είναι συνεπής με τις πράξεις. Προοδευτικοί, παραγωγικές δυνάμεις και δημοκράτες θα δώσουν πνοή στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ