Δρίτσας: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα ανακόψει την προϊούσα φθορά της κυβέρνησης

Δρίτσας: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα ανακόψει την προϊούσα φθορά της κυβέρνησης

“Η ψήφος εμπιστοσύνης που επιδιώκει και που όλα δείχνουν ότι προφανώς θα πάρει η κυβέρνηση με την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει, δεν ανακόπτει την προϊούσα φθορά της” τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. “Ποτέ μία κυβέρνηση που έχει μία τόσο μεγάλη απόσταση από την κοινωνία δεν μπορεί να είναι σταθερή” εκτιμά ο κ. Δρίτσας.

– Εκτιμάτε ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην ψηφοφορία;

– Αυτό δεν μπορώ να το εκτιμήσω 100%. Η πραγματικότητα στην κυβερνητική παράταξη χαρακτηρίζεται από το δόγμα να είμαστε όλοι μαζί, για να διασωθούμε. Μέχρι πρότινος, είχε αναπτυχθεί η τάση που λέει “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” και αυτή την τάση προσπαθεί να ανακόψει ο κ. Σαμαράς.

– Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και άλλα στελέχη του κόμματός σας έχουν αποφύγει, μέχρι τώρα, να ζητήσουν από τους βουλευτές της συμπολίτευσης να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

– Αυτό το ζητάει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός ζητάει το δικαίωμα να πάρει αυτός τις αποφάσεις σε αυτές τις πολύ οδυνηρές για την ελληνική κοινωνία συνθήκες. Όλα τα υπόλοιπα δεν θα αποτελούσαν από την πλευρά μας πεδίο παρεμβάσεων σε άλλες λογικές. Το αίτημα είναι πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

– Αν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, πιστεύετε ότι οι εκλογές θα είναι και πάλι αναπόφευκτες, με αφορμή τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής τον Φεβρουάριο;

– Η ψήφος εμπιστοσύνης που επιδιώκει και που όλα δείχνουν ότι προφανώς θα πάρει η κυβέρνηση με την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει, δεν ανακόπτει την προϊούσα φθορά της, που οφείλεται στη μεγάλη απόσταση που έχει η κυβερνητική πολιτική από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Ποτέ μία κυβέρνηση που έχει μία τόσο μεγάλη απόσταση από την κοινωνία δεν μπορεί να είναι σταθερή.

– Στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας τίθεται και το θέμα του κρατικού προϋπολογισμού. Στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν, μάλιστα ότι η κυβέρνηση καταρτίζει προϋπολογισμό δύο μηνών, καθώς επίκεινται εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει νέο προϋπολογισμό;

– Έχουμε υποχρέωση σε αυτή την περίπτωση να αναδιατάξουμε όλα τα δεδομένα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί για τη διανομή και αναδιανομή των πόρων. Από την πρώτη στιγμή, θα υλοποιήσουμε μία νέα πολιτική, όπως έχουμε δεσμευτεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ