Δούρου: Να αναζητηθούν ευθύνες για τα υποβρύχια

Δούρου: Να αναζητηθούν ευθύνες για τα υποβρύχια

«Ηθικά αναγκαία, πολιτικά επιβεβλημένη, νομικά τεκμηριωμένη» ανέφερε για την εξεταστική για τα υποβρύχια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha η βουλευτής τόνισε, αναφερόμενη στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά:

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής ηθικά αναγκαία, πολιτικά επιβεβλημένη, νομικά τεκμηριωμένη. Ουσιαστικά αποσκοπεί στη διάσωση της πολιτικής, με την ανάδειξη των ευθυνών όλων όσοι εμπλέκονται και έχουν καταρχήν πολιτικές και, αν στοιχειοθετούνται από την έρευνα, και ποινικές ευθύνες. Δεν αφήνουμε κανέναν έξω από το κάδρο των ευθυνών.

Ζητάμε την σε βάθος εξέταση των αιτιών που οδήγησαν στο κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την εγκατάλειψη των υποβρυχίων και ο στόχος μας είναι τετραπλός.

Πρώτον, να επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία, δεύτερον, να παραληφθούν τα υποβρύχια για τα οποία πλήρωσε ο λαός 2.5 δισ., τρίτον, να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας και τέταρτον, να αναζητηθούν καταρχήν οι πολιτικές ευθύνες και, αν στοιχειοθετηθούν από την έρευνα, και ποινικές. Δεν υπάρχει στοχοποίηση προσώπων, στόχος είναι να έλθουν οι πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης στο φως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ