Δήμος Κορυδαλλού κατά Παρασκευόπουλου: Συνεχίζει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου

Για κωλυσιεργία στο ζήτημα της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη δικαστική αίθουσα, εκτός της πόλης του Κορυδαλλού, κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Δήμος Κορυδαλλού. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει απαράδεκτη και κατώτερη των περιστάσεων την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου τονίζοντας ότι «εξακολουθεί την τακτική του Πόντιου Πιλάτου»

Υπενθυμίζεαι ότι σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αρμόδια να κρίνει εάν μπορεί να διεξαχθεί ή όχι η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και να ζητήσει αλλαγή της αίθουσας, είναι η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη που θα πρέπει να υποβάλλει σχετικό γραπτό αίτημα.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού παρουσιάστηκε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη χθες στο δικαστήριο ζητώντας από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου, όπως ανέφεραν, βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου από έδρας ανέφερε απαντώντας στο σχετικό αίτημα του δήμου ότι η αλλαγή της αίθουσας συνεδρίασης είναι αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας και όχι του δικαστηρίου.

«Χθες στο δικαστήριο αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ευθύνη αλλαγής χώρου ανήκει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όμως, ο Υπουργός, αντί να αξιοποιήσει άμεσα την ξεκάθαρη δήλωση του Δικαστηρίου και τη δυνατότητα που του έδωσε, συνεχίζει την ίδια τακτική. Συμβάλλει στην καθυστέρηση της δίκης και κωλυσιεργεί την υπόθεση επίλυσης του ζητήματος της μεταφοράς της αίθουσας, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, όλοι οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά, η πολιτική αγωγή, δημοσιογράφοι, μαζικοί φορείς αναγνωρίζουν ότι το αίτημα είναι δίκαιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 11 το πρωί, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και αντιπροσωπεία του Δήμου θα συναντηθούν εκ νέου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλο.

 

Διαβάστε επίσης

Το βίντεο με τις φωνές του Λαγού και την καταγγελία της Κανέλλη

“Θέμα της πολιτικής ηγεσίας η εύρεση άλλου χώρου για τη δίκη της Χ.Α”

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 12 Μαΐου

Εικόνες μέσα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής- ΦΩΤΟ

Μετ’ εμποδίων η δίκη της Χρυσής Αυγής – Βροχή τα αιτήματα για αλλαγή αίθουσας

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.