Δημήτρης Κουτσούμπας στον Realfm 97,8: Παντελής έλλειψη έως ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξή στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Δίνουμε βάσεις και παίρνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τις οποίες έχουμε χορτάσει”, τόνισε σχολιάζοντας την ελληνοαμερικανική συμφωνία, ενώ για τις πλημμύρες υπογράμμισε ότι έχουν επείγοντα χαρακτήρα τα έργα θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα.

“Η πυροπροστασία, η δασοπροστασία, τα αντιπλημμυρικά, τα αντισεισμικά έργα είναι περισσότερο από φανερό ότι αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα. Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας τις επόμενες ημέρες σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει ουσιαστικά παντελής έλλειψη έως ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων.

Αυτό φαίνεται συνέχεια, θεωρούνται μη επιλέξιμα έργα και από τις κυβερνήσεις, όχι μόνο τη σημερινή αλλά όλες τις προηγούμενες, από την ίδια την ΕΕ που δίνει κατευθύνσεις στα υπουργεία των κρατών μελών. Θεωρούνται μη επιλέξιμα γιατί δεν έχουν υψηλή κερδοφορία για τις εταιρείες” περιέγραψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι πρέπει να καταργηθεί ο ΦΠΑ και η ειδική φορολογία στην Ενέργεια όπως προβλέπει τροπολογία του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, για την ελληνοαμερικανική συμφωνία έκανε λόγο για συμφωνία που δεν είναι αμυντική, αλλά επιθετική που δεν αφορά την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά τη συμμετοχή της σε επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που έχουν στόχο τη Ρωσία και την Κίνα.

Πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας δεν έχουν καμιά δουλειά στο Σαχέλ και στα Στενά του Ορμούζ, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο για τις αξιώσεις της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

“Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να είναι με το μέρος των συμφερόντων του λαού και των άλλων λαών” σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τις πλημμύρες υπογράμμισε ότι είναι ανύπαρκτη η θωράκιση από τα καιρικά φαινόμενα και ότι τα έργα δεν γίνονται διότι δεν είναι επιλέξιμα από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ διότι δεν έχουν υψηλή κερδοφορία.

Πρόσθεσε ότι η εικόνα με το πλημμυρισμένο λεωφορείο είναι σε μια περιοχή που έχουν γίνει επενδύσεις, αλλά όπως επισήμανε αυτός είναι ο χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να γίνονται επενδύσεις χωρίς έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή είπε ότι “έχουμε ζητήσει διεύρυνση του χρόνου, να πιάσει τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Από το 2019 είχαμε ζητήσει και τότε δεν το δέχτηκε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ