Διαψεύδει η Λαϊκή Ενότητα οτι υπήρξε ένταση με Λαφαζάνη – Στρατούλη στην πορεία

Διαψεύδει η Λαϊκή Ενότητα ότι υπήρξε ένταση και φραστική επίθεση αντιεξουσιαστών προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μια σειρά από site της κατευθυνόμενης συστημικής παραπληροφόρησης, ενώ δεν έγραψαν απολύτως τίποτα για το μεγαλειώδες μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας στην πορεία του Πολυτεχνείου, αναπαρήγαγαν μια σκόπιμη παραπληροφόρηση περί φραστικών επιθέσεων αντιεξουσιαστών στους Λαφαζάνη και Στρατούλη, οι οποίοι υποτίθεται αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν προσωρινά από την πορεία. Δυστυχώς τις πληροφορίες, αυτές διέσπειρε το Αθηναϊκό στην πραγματικότητα κυβερνητικό, κυβερνητικότατο – πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο ούτε καν έκανε τον κόπο να επικοινωνήσει με τους θιγόμενους για να διασταυρώσει την “είδηση”.

Τι τους ενόχλησε, όπως μας λένε οι τελευταίοι και προέβησαν στην στημένη είδηση είναι προφανές. Η θερμή υποδοχή που είχαν Λαφαζάνης και Στρατούλης από τον κόσμο σε όλη την πορεία ήταν ένας λόγος της ενόχλησης. Το κύριο, όμως, που κάνει κάποιους να μην αισθάνονται καθόλου καλά είναι η εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή πολιτών στο μπλοκ της ΛΑ.Ε, δεύτερη φορά μετά και την πορεία της γενικής απεργίας. Αυτό ανησυχεί την κυβέρνηση και η ανησυχία της κυβέρνησης μεταφράζεται σε εμπάθεια κατά της ΛΑ.Ε από κάποιους μέσα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τους συνιστούμε πάντως ότι λίγη αντικειμενικότητα δεν θα έβλαπτε και ότι λιγότερη μεροληψία έναντι της ΛΑ.Ε δεν θα έκανε κακό.»

Μετά  την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, ακολούθησε διορθωμένο κείμενο του ΑΜΠΕ στο οποίο αποσύρεται η αναφορά στο “επεισόδιο” και επισημαίνεται ότι «κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ». 

Ολόκληρο το κείμενο του ΑΜΠΕ:

«ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο τηλεγράφημα με τίτλο: «Σε περισσότερους από 15.000 εκτιμά η Αστυνομία τους συμμετέχοντες στην πορεία του Πολυτεχνείου» αποσύρεται η τρίτη παράγραφος στην οποία αναφέρεται ότι «…ο κ.Λαφαζάνης και ο κ. Στρατούλης επιχείρησαν να μπουν στην πορεία και δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις από αντιεξουσιαστές και αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν προσωρινά…» καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη και αντικαθίσταται με την ακόλουθη παράγραφο: «Στην πορεία συμμετέχει και μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής, μεταξύ άλλων, τον Π. Λαφαζάνη, τον Δ. Στρατούλη και την Ζ.Κωνσταντοπούλου».

Ακολουθεί διορθωμένο το τηλεγράφημα:

Στο ύψος του Χίλτον βρίσκεται αυτή την ώρα το κύριο σώμα της πορείας του Πολυτεχνείου. Ο Σύλλογος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων ήδη πλησιάζει στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ το ΠΑΜΕ παραμένει στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πορεία συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 8.000 πορεύονται υπό το ΠΑΜΕ.»

Στην πορεία συμμετέχει και μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής, μεταξύ άλλων, τον Π. Λαφαζάνη, τον Δ. Στρατούλη και την Ζ.Κωνσταντοπούλου.»

Διαβάστε επίσης:

Ζωή και Λαφαζάνης στην πορεία του Πολυτεχνείου – ΦΩΤΟ

Λαφαζάνης – Στρατούλης κατέθεσαν στεφάνι στο Πολυτεχνείο – ΦΩΤΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ