Διαγωνισμός ελεύθερων σκοπευτών ειδικών δυνάμεων Στρατού και Λιμενικού

Η ΔΕΠ διοργάνωσε διαγωνισμό κορυφαίων ελεύθερων σκοπευτών ειδικών δυνάμεων Στρατού και Λιμενικού

του Χρήστου Μαζανίτη

Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) διοργάνωσε τριήμερο διαγωνισμό ελεύθερων σκοπευτών με την Ελίτ από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την 11 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα του διαγωνισμού, παρευρέθη ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο οποίος και απένειμε τα βραβεία στους επιτυχόντες.

Η ΔΕΠ με τον Διαγωνισμό αποσκοπεί στην προσέλκυση συμμετεχόντων από χώρες της ΝΑΤΟ αλλά και πέραν αυτού, καθιερώνοντάς τον ως σημείο αναφοράς για την ειδικότητα του Ελεύθερου Σκοπευτή τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ο Διεθνής χαρακτήρας του συμβάλλει στην σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων – Δυνάμεων Ασφαλείας, καθώς και στην προαγωγή της Διακλαδικότητας, της διυπηρεσιακής συνεργασίας και στην καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας.​

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ