Δεσμεύσεις με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ

Δεσμεύσεις με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ

Τι θα πει σήμερα στα προεδρεία των κοινωνικών εταίρων ο Αλέξης Τσίπρας. Στο 30% θέτει τον πήχυ στις εκλογές ο Δημήτρης Στρατούλης της «Αριστερής Πλατφόρμας». «Κίνημα: Δεν έχω-δεν πληρώνω» προαναγγέλλει για τον ΕΝΦΙΑ ο Παν. Λαφαζάνης.

Σημαντικές δεσμεύσεις σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ αναμένεται να αναλάβει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που θα έχει με τα προεδρεία των κοινωνικών εταίρων, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ και την τελική διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δεσμευτεί μεταξύ άλλων:

• ΣΤΗ ΓΣΕΕ: Για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, θέση που ήδη έχουν αποδεχθεί στη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα οι άλλοι δυο εργοδοτικοί φορείς, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ. Επαναφορά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, του επιδόματος ανεργίας από τα 341 στα 461 ευρώ.

Επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας. Μέτρα προστασίας από τις απολύσεις, ενεργοποίηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), καθώς και κούρεμα των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις τράπεζες. Μέτρα για ενίσχυση της απασχόλησης με αύξηση επενδύσεων.

• ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ: Κατάργηση του θεσμού της εφεδρείας, αποσύνδεση της αξιολόγησης από ποσοστό απολύσεων, επαναπρόσληψη όσων δημοσίων υπαλλήλων απολύθηκαν κατά παράβαση των νόμων.

• ΣΤΟΝ ΣΕΒ: Μεταξύ άλλων στήριξη με ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους, με αντάλλαγμα την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Στο 30% ο πήχυς

Τον πήχυ των εκλογών στο 30% έθεσε ο Δημήτρης Στρατούλης, κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας.

«Βεβαίως υπάρχει και το μεγάλο στοίχημα να σπάσουμε το φραγμό του 30% ως εκλογική και πολιτική επιρροή, πράγμα που θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και θα μας φέρει πολύ κοντά στην αυτοδυναμία» είπε χαρακτηριστικά ο Δημ. Στρατούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Επαναφορά του «Δεν πληρώνω»

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέφερε τα κινηματικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κάλεσε τους πολίτες να δημιουργήσουν ένα νέο κίνημα, το «δεν έχω-δεν πληρώνω» με κύριο αντικείμενο τον ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ