Δένδιας: Θέλω να αξιοποιήσουμε την ισραηλινή τεχνογνωσία στην Ελλάδα

Σημαντική διαφοροποίηση – προς το βέλτιστο – από τον Νίκο Δένδια για την εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, κατά την επίσημη συνάντησή του με τον Ιώβ Γκάλαντ.

Στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας με φόντο τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε μια θερμή τελετή υποδοχής στο Τελ Αβίβ, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον ομόλογό του Ιώβ Γκάλαντ, με τους δύο υπουργούς άμυνας να συμφωνούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Δένδιας: Αύξηση του πτητικού επιδόματος των χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της ισραηλινής τεχνογνωσίας για την δημιουργία νέων προοπτικών στις ένοπλες δυνάμεις.

«Θα ήθελα να υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο οικοσύστημα, όμοιο με το δικό σας, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των Υπουργείων, και των σχετικών εταιρειών, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμυντικούς μας στόχους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας δίνοντας στίγμα των προθέσεων του, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ιώβ Γκάλαντ να επισημαίνει: «Πρέπει να συνεχίσουμε στην οικοδόμηση των δυνατοτήτων μας και την ενδυνάμωση της αμυντικής μας συνεργασίας ενώ προσεγγίζουμε επιπλέον εταίρους στην περιοχή. Για εμάς η Ελλάδα δεν απλά ένας φίλος αλλά και η γέφυρα για τους περιφερειακούς εταίρους».

Δένδιας: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – «Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν»

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής συνεργασίας καθώς και οι προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Φίλε Νίκο (…)Η επίσκεψή σου αντανακλά τους μακροχρόνιους και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας» ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, με τον Νίκο Δένδια να απαντά: «Αγαπητέ μου Ιώβ, επίτρεψέ μου να πω πως είμαι βέβαιος ότι η αμυντική μας συνεργασία θα γίνει ισχυρότερη, καθώς και ότι θα δημιουργήσουμε κάτι περισσότερο από αυτό που έχει ήδη επιτευχθεί, και αυτό είναι σημαντικό. Θα ήθελα επίσης να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την πολύτιμη συνεισφορά σου και τον ηγετικό σου ρόλο κατά τη δημιουργία μιας ισχυρής αμυντικής σχέσης με την Ελλάδα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ