Δεν συζήτησαν για απολύσεις Μανιτάκης-τρόικα

Δεν συζήτησαν για απολύσεις Μανιτάκης-τρόικα

 

Δεν συζήτησαν για απολύσεις κατά τη σημερινή συνάντησή τους ο Αντώνης Μανιτάκης και τα στελέχη της τρόικας, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν αναλυτικό απολογισμό για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει  η κυβέρνηση, όπως είναι για παράδειγμα τα οργανογράμματα των υπουργείων και η αξιολόγηση των δομών και των φορέων του δημοσίου.

Στη συνάντηση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, η ελληνικές πλευρά παρουσίασε αποδείξεις ότι τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.  Ειδικότερα σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα των 2000 υπαλλήλων μέσα στο 2012 η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία  ότι έχει υλοποιηθεί και ότι το μέτρο δεν κινδυνεύει  από δικαστικές αποφάσεις  που δικαιώνουν προσωρινά του εργαζόμενους, καθώς όποιος δεν δέχεται την υπαγωγή του στο μέτρο θα απολύεται αυτομάτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά τα οργανογράμματα για τα υπουργεία, που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου, ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε το κλιμάκιο ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν εγκριθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης τα οργανογράμματα όλων των υπουργείων.

Τέλος, όσον αφορά την κατάρτιση ενός σχεδίου πιλότου για την αξιολόγηση των δομών κάτω από τη γενική κυβέρνηση και την έναρξη αξιολόγησης τουλάχιστον δύο μεγάλων δομών, το υπουργείο παρουσίασε στοιχεία ότι τηρήθηκε και αυτή η δέσμευση με την έναρξη της αξιολόγησης του ΕΟΦ, του δήμου Θεσσαλονίκης και της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Αττικής.

 

«Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει», δήλωσε ο κ. Μανιτάκης μετά τη συνάντηση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ