Debate Βόζεμπεργκ – Παπαδημούλη στον Realfm 97,8 για τον φράχτη στον Έβρο

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης για τον φράχτη στον Έβρο.

«Πόλεμος» για τον φράχτη στον Έβρο: Η απάντηση Παπαδημούλη

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα, να συκοφαντήσουν και να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα για την φύλαξη των συνόρων και για να δαιμονοποιήσουν εμένα, δεν διστάζουν να διαφημίζουν την αυτο-απομόνωσή τους εντός της ΕΕ. Προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του κ. Σχοινά να πείσει την Κομισιόν για την χρηματοδότηση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, επομένως και στον Έβρο με κοινοτικά κονδύλια. Απέτυχε παταγωδώς. Η θέση της Κομισιόν επισήμως, παρά την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι τα χρήματα που δίνει στα κράτη μέλη πρέπει να πάνε για τη στήριξη των αγροτών, των ανέργων, της απασχόλησης, της παιδείας, της υγείας, για το ταμείο ανάκαμψης και όχι για τον φράχτη.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε μαζί με την κ. Μελόνι, την ακροδεξιά πρωθυπουργό της Ιταλίας, και τον κ. Όρμπαν τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, να υιοθετηθεί αυτή η θέση και στη Σύνοδο Κορυφής. Απέτυχε διότι η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών, είπαν όχι. Στο ευρωκοινοβούλιο ήρθε το θέμα μετά, με πρωτοβουλία μιας ευρωβουλευτή του Μακρόν. Εγώ ως εισηγητής είχα υποχρέωση να υποστηρίξω την ίδια θέση που είναι της ευρωομάδας της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση αυτή υποστηρίχθηκε στην ψηφοφορία αλλά και από τους μισούς ευρωβουλευτές του ΕΛΚ και αφού εγκρίθηκε η τροπολογία, αυτή η έκθεση στο σύνολό της ψηφίστηκε από όλους τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ» περιέγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

Έβρος: Το σχέδιο για την επέκταση του φράχτη – Στην περιοχή σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μου κάνει εντύπωση η υποκρισία της ΝΔ. Αν θεωρεί αυτό το θέμα τόσο μείζον για την πατρίδα μας, τότε γιατί απουσίαζαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ από την κρίσιμη συζήτηση και την κρίσιμη ψηφοφορία; Δεν ήταν ούτε ένας παρών να ψηφίσει, ενώ έχουν παρουσία. Επίσης, γιατί απέτυχαν να πείσουν τους συναδέλφους τους στο ΕΛΚ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ του να γκρεμίσουμε τον φράχτη και το απέδειξε ως κυβέρνηση 4,5 χρόνια. Θεωρούμε ότι δεν είναι πανάκεια, δεν είναι το αποτελεσματικό μέτρο» πρόσθεσε.

Η κ. Βόζεμπεργκ απάντησε πως «είπε πολλά ο κ. αντιπρόεδρος και λυπούμαι να πω ότι δεν είναι η ΝΔ που διαστρεβλώνει, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που διαστρεβλώνει και σε αυτό συμβάλλει και ο κ. Παπαδημούλης σκόπιμα, διότι δεν πληροφορεί σωστά τον ελληνικό λαό για ό,τι έγινε. Είναι πράγματι μέλος της επιτροπής προϋπολογισμού ο κ. Παπαδημούλης, ξέρει πολύ καλά ότι κατατέθηκε η τροπολογία με δική του πρωτοβουλία εκπροσωπώντας την πολιτική του ομάδα. Ο κ. Παπαδημούλης την στήριξε γιατί όπως είπε αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σας απάντησε».

Μητσοτάκης από Γέρακα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

«Το ΕΛΚ δεν ψήφισε την τροπολογία, παρά μόνο 2 ευρωβουλευτές, ενημερώθηκα χθες από τον κ. Βέμπερ. Την ψήφισαν γιατί δεν είχε μπει ονομαστική ψηφοφορία, δεν είχε καταγραφεί ποιοι ψήφισαν» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ