Debate Θεοχάρη – Φίλη στον Realfm 97,8 για οικονομία και μεταναστευτικό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Νίκος Φίλης.

«Οι έμμεσοι φόροι συνιστούν κοινωνική αδικία όταν είναι σε τέτοια υψηλά επίπεδα και πρέπει να αλλάξει αυτό. Για αυτό ζητούσαμε μείωση στον ΦΠΑ και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα» είπε ο κ. Φίλης.

«Η οικονομία είναι στο κέντρο των σκέψεων των πολιτών. Η εικόνα που ζωγράφισε ο κ. Φίλης δεν ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε 29 φόρους, ενώ η ΝΔ μείωσε 50 φορές διάφορους φόρους, απέχουμε παρασάγγας σε σχέση με το δικό μας πρόγραμμα» ανταπάντησε ο κ. Θεοχάρης.

Αντιπαράθεση για τον φράχτη στον Έβρο

«Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο που μας βοήθησε πολύ σε αυτόν τον υβριδικό πόλεμο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε με την Τουρκία. Δεν έχουμε δει από την απέναντι πλευρά μια σωστή στρατηγική καλής γειτονίας και μη εργαλειοποίησης όλων αυτών των ζητημάτων. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση κατάφερε να τιθασεύσει και να το θέσει κάτω από έναν έλεγχο» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο φράχτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα διαρκείας που είναι η μετανάστευση. Η ΕΕ δεν παίρνει μέτρα, δεν καταργεί το Δουβλίνο για να υπάρχει μια κατανομή στις χώρες. Εμείς δεν θέλουμε η περιφρούρηση των συνόρων μας, που είναι δικό μας καθήκον ως χώρα, να γίνεται έξω από τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Ο φράχτης δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, βοήθησε ελάχιστα και σημειακά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ